Roger Federer: Negyvenhez közel is van még a tankban

Több mint egyéves kihagyáson és két térdműtéten van túl. Gondolod, hogy abba akarja hagyni a teniszt? Persze, hogy nem! 

Miért is tenné, hiszen "csak" a harminckilencet tapossa Roger Federer. A klasszis teniszező gyakorlatilag mindent elért már a karrierje során, s valószínűleg senki nem szólna egy rossz szót sem, ha a visszavonuláson gondolkodna. A svájci fenomén ehelyett a márciusi, dohai tornán győzelemmel tért vissza a hosszú kihagyásból, a legjobb négy közé azonban már nem sikerült bejutnia.

Federer 1998 óta ütögeti a labdát profiként, ezalatt a több mint húsz év alatt 20 Grand Slam-győzelmet sikerült begyűjtenie, amivel - Rafael Nadallal holtversenyben - a legtöbb GS-tornát nyerte meg a férfiak között. A legenda számtalan emlékezetes pillanatot hozott össze már a teniszpályán, és valószínűleg olyan emberekkel is megszerettette a sportágat, akik azelőtt talán azt sem tudták, hogy merre van teniszország.

Eredménysorát nem egyszerű ép ésszel feldolgozni. Előfordult, hogy 237 héten keresztül vezette a világranglistát, nyolcszor nyert Wimbledonban, hatszoros Australian Open-győztes, ötször diadalmaskodott a US Openen, és 2009-ben a Roland Garrost is megnyerte. Pályafutása során több mint 1200 (!) meccset nyert egyéniben, ezzel nyolcvan százalék fölött áll a győzelmi mutatója. Eddig összesen 103 címet sikerült bezsebelnie, és 2008-ban Stan Wawrinkával az oldalán az olimpiát is megnyerte párosban.

Ez az elképesztő pályafutás majdhogynem követhetetlen, de ugyanakkor lenyűgöző. Még egy Nadal-fannak is!

Az biztos, hogy továbbra is szívesen néznénk a legendás játékos egykezes fonákját, így csak annyit mondunk: folytassa, Roger!