Francis Ngannou története: nyomorból a csúcsra

Ismerd meg Francis Ngannou sztoriját, aki civilként jámbor, de amint belép az MMA-ketrecbe, pusztító lesz belőle. Hogyha ő a nyomorból felért a sportvilág csúcsára, akkor neked miért ne sikerülhetne bármi?

Francis Kamerunban született, és egész gyerekkorában nélkülözött. Táska és toll nélkül járt iskolába, az ételt a boltok kukáiból szedte össze. Ekkoriban még csak a szemetest körülvevő patkányokkal vívott harcokat. Tízéves korától egy homokbányában dolgozott, hogy támogassa a családját.

De hősünk nem érte be ennyivel, hanem a jobb élet reményében Marokkóba ment. Útja nem volt egyszerű, a Szaharán átkelni embert próbáló kihívás, inni csak olyan vízből tudott, amiből előtte az állatok is ittak. Innen egy hajón próbált meg illegálisan Spanyolországba jutni. Nem meglepő, hogy nem sikerült: a rendőrség lemeszelte, két hónapot börtönben töltött.

Szabadulása után átszökött Párizsba, de mivel nem volt pénze, hajléktalanként tengette mindennapjait. Ezután jött a várva várt fordulat! Egy MMA-edző meglátta benne a potenciált, hogy az erős srácból profi bunyóst faragjon. Edzéslehetőséget, szállást és ételt biztosított neki.

Ngannou 2013-ban vívta első összecsapását, a világ vezető MMA szervezete, a UFC két évvel később szerződtette, révbe pedig idén márciusban ért. Címmérkőzésen győzött, így ő lett a promóció nehézsúlyú bajnoka. Mindezek mellett azt sem felejtette el, hogy honnan jött: van egy alapítványa, amely kameruni fiataloknak segít.

 

A történet igazi tündérmesének tűnik, de kitartás nélkül sosem sikerült volna Francis Ngannou-nak. Ha legalább ennyire elszánt vagy, akkor hinned kell abban, hogy te is mindenre képes lehetsz!