Siklósi Gergely és az érem két oldala

Fiatal, de úgy gondolkodik, mint egy öreg bölcs. Talán ezért tudott 21 évesen világbajnokságot nyerni egy olyan sportágban, ahol harminc-negyven fölött is bőven benne az olimpiai arany egy-egy versenyzőben. Ahogy a vívásban, úgy az életben is szeret megtervezni mindent, de nem kapaszkodik mereven semmibe. A barátok fontosak számára, mint ahogy az is, hogy a szerelme őszinte legyen és kommunikatív.

Az éremnek két oldala van: az egyik a sportban a célok, a másik a magánélet, barátok. Lehet a kettőt együtt és jól?

Mindig megtalálom az egyensúlyt, erre törekszem is. Van, hogy azt kell mondanom a cimboráimnak, bocs, de nem tudok menni programozni, mert holnap versenyem van. Néha kellemetlen, hogy nem tudok velük tartani, de szerencsére jó barátok, tudják, fontos nekem a vívás. Sokszor jár ez az életmód lemondásokkal, de ha van egyensúly a magánélet és a versenyszféra között, akkor jól megfér egymás mellett a kettő.

Forrás: Eli

Hogyan?

Szokták mondani a háborúban, hogyha a hátország jól ellátja a csapatokat, akkor azok remekül teljesítenek. Engem jól ellát a hátországom, innentől kezdve a vívásra kell koncentrálnom, önbizalommal és felkészülten. Vizsgálni kell, hogy mik a prioritások, mit szeretnél elérni az életben, és ehhez alakítani a körülményeket. Egy idő után kitisztul a kép.

Forrás: Eli

Annyira, hogy mondjuk, a szívedet is meghódíthatja valaki? Milyennek kell lennie, akinek ez összejön?

Fél évvel ezelőttig ez senkinek sem sikerült, de szerencsére most már elmondhatom, hogy szerelmes vagyok. Nem az a fontos, hogy egy elképzelt, hamis ideál jöjjön szembe, hanem az, hogy őszinték legyünk egymással és kommunikáljunk. Örülök, hogy ez nálunk flottul működik.

Még melegítőben is olyan vagy, mint aki most lépett ki a skatulyából. Fontos számodra a megjelenés?

Igen, fontos, hogy összességében jól érezzem magam a bőrömben, mert akkor a kisugárzásom is ezt közvetíti. A sportosan elegáns ruhákat szeretem, de azt tartom, hogy ezt sem szabad túlgondolni. Nem a drága ruháktól lesz több az ember, hanem attól, ami sugárzik belőle.

Forrás: Eli/GreyBull Team

Majd elfelejtettem, a hobbi is belefér az életedbe?

Tavaly nyáron lefutottam a félmaratont a barátaimmal, mert miért is ne? Igaz, nem vagyok a legjobb benne, de szeretek focizni, amikor meg lehetőségem van, kosarazni. A testmozgás jó hobbi.

És ha már nyár: vágysz valamilyen programra a barátaiddal?

A minőségi időtöltésre mindig boldogan igent mondok. Sokszor főzünk, szeretünk jókat enni és társasjátékozni. Minden nyáron azt várom, hogy vitorlázzak. Nagyon jó feeling, amikor kint vagy a Balaton közepén, beugrasz a vízbe, megszáradsz a napon, itt-ott kikötsz, kajálsz a hajón. Ezt nagyon szeretném. De előtte mindenképpen beiktatok egy tokiói utazást...