A világ egyik legjobb bokszolója korábbi riválisának fiát tanítja

November első hétvégéjén Canelo Álvarez lett a profi boksz történelmének első szuper középsúlyú vitathatatlan világbajnoka, azaz a legnagyobb szervezetek öveit csatolhatták a derekára.

Korábban beszámoltunk a sorsdöntő mérkőzésről is, azonban arról kevesebb szó esett, hogy a 31 éves mexikói klasszis még az ősz közepén egy rövid ideig a szárnyai alá vette a nemrég visszavonult fülöp-szigeteki legenda, Manny Pacquiao fiát, Emmanuel Pacquiao Jr.-t.

Álvarez ugyan a ringben nem találkozott a ma már 42 éves ikonnal, de több olyan ökölvívóval is megmérkőzött, akikkel Pacquiao is találkozott, például Floyd Mayweatherrel vagy Miguel Cottóval.

Éppen ezért volt kellemes meglepetés, hogy a történelemírás lehetősége előtt Emmanuellel együtt mozgott, sőt, még arra is vette a fáradtságot, hogy mutasson néhány trükköt, hasznos mozdulatot a szorítóban.

Emmanuel Pacquiao Jr. egyébként még csak húszéves, amatőrként már többször is a ringbe lépett, és feltett szándéka, hogy ő is olyan sikeres legyen a sportágban, mint az édesapja volt. Ebben volt most a segítségére a mexikói ikon, aki valószínűleg egy életre szóló élménnyel gazdagította az ifjú titánt.

 

Ez ügyben azt már tényleg csak záróljelben jegyezzük meg, hogy Emmanuelt korábban édesapja már megpróbálta lebeszélni arról, hogy az ökölvívással foglalkozzon...