Ettől még te is padlót fogsz!

Hát noooormális? Persze, egy kiélezett mérkőzés közben ezerrel dolgozik az adrenalin valamennyi sportolóban, s Markieff Morris bodicsekkje sem volt kimondottan sportszerű, de ezzel együtt is eléggé érthetetlen, amit az észak-amerikai kosárlabdaliga regnáló legértékesebb játékosa (azaz MVP-je), Nikola Jokics produkált a Denver Nuggets–Miami Heat meccsen.

Alig két perccel jártunk a dudaszó előtt, a Denver Nuggets magabiztosan vezetett a Miami Heat elleni meccsen, látszólag mindenki a végét várta. Csakhogy ez a nyugdíjas mentalitás a legkevésbé sem jellemző az NBA-re, és a liga jelenlegi legértékesebb játékosára, a szerb Nikola Jokicsra.

A Denver centere épp blokkolta az ellenfél közeli kísérletét, s el is hozta a lepattanót. A Heat játékosa, Markieff Morris egy faulttal próbálta megállítani Jokicsot, aki azonban nem igazán díjazta az ellenfél bodicsekjét, és amint elfordult, egy gyöngéd könyökössel viszonozta azt:

Szegény Morris (persze ne feledjük, az ő megmozdulása sem volt éppen kegyes) a kétméteres, mázsás sportoló testsúlyától keményen elterült a parketten, később enyhe nyaksérülést is szenvedett.

 

Borzasztóan érzem magam a történtek miatt. Már valaki megmutatta a felvételeket az esetről, és láttam, hogy hátranyaklott Morris feje. Ez sajnos egy rossz reakció volt a részemről

– nyilatkozta a mérkőzést követően Nikola Jokics.

A találkozót követően az NBA egyébként vizsgálatot indított, Jokicsot egy meccsről meszelték el, Morrisra ötvenezer dollár bírságot szabtak ki.

Úgy nézett ki, az ügynek itt vége, de a Twitteren szerencsére megjelentek az érintettek rokonai, akik egyfajta családháborút robbantottak ki (sajnos a posztok jelentős részét törölték már). Morris öccse volt az első, aki odaszúrt Jokicsnak („Hátulról, mi? Megjegyeztelek!), amelyre a Nuggets sztárjának tesói is reagáltak.

A rendkívül önérzetes fivérek kommentháborúját végül Morris édesanyja állította le.