Hihetetlen meccset hozott a Nigériai rémálom a UFC gáláján

November első hétvégéje igazi csemegéket tartogatott minden küzdősport rajongónak. Magyar idő szerint szombatról vasárnapra virradóra boksztörténelmet láthattak az Egyesült Államokban, ráadásul ezzel párhuzamosan a UFC fenegyerekei is egymásnak estek.

Míg a nyugati parton az ökölvívás szerelmesei nézhették Canelo Álvarez vitathatatlan bajnokká válását, addig a legendás Madison Square Gardenben a UFC 268-as gálájának fő mérkőzésén egy nem akármilyen visszavágót láthattak a nézők.

A váltósúlyú mezőny világbajnoka, Kamaru Usman karrierje során már másodszorra nézett farkasszemet Donald Trump, korábbi amerikai elnök egyik kedvenc harcosával, Colby Covingtonnal. Két, ereje teljében lévő bunyósról beszélhetünk a két sportoló esetében, akik finoman fogalmazva sem rajonganak egymásért.

Az első csatájuk 2019 decemberében parádésra sikeredett, hogy mást ne mondjunk, élőben hallhattuk a közvetítés során, ahogy két menet között Covington közölte az edzői stábjával, hogy „Azt hiszem, eltörte az állkapcsom".

Nos, ebben a műfajban ez benne van a pakliban és akkor a trénere sem mondta a tanítványának, hogy ok, akkor adjuk fel. Az is igaz mondjuk, hogy így az utolsó, ötödik menet vége előtt TKO-zta ütéseivel a bajnok a most már 33 éves bunyóst.

Az este legjobb meccsét elnyerő összecsapás után nem is volt kérdés, hogy lesz visszavágó, amelyre végül szűk két évvel később került sor. Ahogy arra számítani lehetett, ezúttal sem spóroltak a felek, az öt menetes háború alatt Usman 158-szor, míg Covington 119-szer talált be.

 

Az igazán hihetetlen talán mégsem ez, hanem a nigériai harcos védekező képessége volt, ahogy egyik földre viteli próbálkozást hárította el a másik után, összesen mintegy tizenegy alkalommal.

A szoros mérkőzést végül teljesen megérdemelten pontozással Usman nyerte, aki megint egy sziklakemény címvédésen lett túl. Ezek után joggal merül fel a kérdés, vajon ki lesz képes ebben a súlycsoportban megszorítani a 34 éves klasszist?