Hatalmas meglepetést okoztak a Balatonfüred női röpisei

Mi lehet a titka egy olyan csapatnak, aki mindössze fél év alatt 5 helyet tud ugrani a magyar ranglistán? Edzőváltás, külföldi játékosok beszerzése, erősebb csapatkohézió, vagy esetleg professzionálisabb körülmények? Mindezt pontosan nem tudhatjuk, viszont azt igen, hogy a Szent Benedek Balatonfüred Röplabda Akadémia megalakulásának története óta, nem állt még sosem a magyar női Extraliga élén.

Nem várt fordulat következett be a 2021/22-es Magyar Bajnokság negyedik fordulója után, amikor a Balatonfüred felnőtt csapata az első helyre került fel a tabellán jóval maga után hagyva a tavalyi aranyérmes, Fatum-Nyíregyháza együttesét.

A füredi röplabdázók már az első mérkőzésüket bravúros teljesítménnyel abszolválták, amikor 3:2-re megverték a 2020-as Magyar Kupa győztes Vasas csapatát.

A Szent Benedek tovább folytatta harcias menetelését, és a következő 3 mérkőzését szettveszteség nélkül nyerte meg. A péntek esti rangadó izgalmas labdameneteket, szoros játszmákat és idegtépő pillanatokat is okozhat majd a szurkolóknak, mivel a tabella jelenlegi második helyén álló Swietelsky-Békéscsaba ellen fognak játszani a SZBBRA röpisei.

Azt, hogy az éllovasok közötti csata milyen eredménnyel fog zárulni még maga Dejan Desnica, a Balatonfüred szerb szuperkupa győztes vezetőedzője sem tudhatja.

Ám, ha a Szent Benedek röplabdázói a jövőben is képesek lesznek erre, a tv képernyőkön is láthatott lendületes és agresszív játékra, akkor könnyen lehet, hogy április végén klubtörténeti sikernek lehetünk a szemtanúi.

Így az sem kizárt, hogy ha a nyáron meghalljuk azt a szót, hogy Balatonfüred, akkor már nem csak a Tagore sétány és a Kisfaludy strand, hanem a női extraligás röpisek is azonnal az eszünkbe fognak jutni.

Kovács Lilla