Red Bull siker, Mercedes kudarc, mexikói örömünnep

Az Amerikai Nagydíj után ismét hatalmas embertömeg tette tiszteletét a száguldó cirkusz lelátóin Mexikóvárosban, melynek egy fő oka volt: éltetni hazai hősüket, Sergio Pérezt és csapatát, a Red Bullt. Hogy a hatalmas drukk mennyit segített a Vörös Bikákon azt nem tudni, de egy biztos, Max Verstappent és az Milton Keynes-i alakulatot ismét nem állította meg senki és semmi.

A mexikói futamot mindig is különleges hangulat övezte be a beöltözött szurkolók (lucha libre maszkok, Dia de Muertos utalások, sombrerók) miatt, és ez most sem volt másképp.

A régi standionból megmaradt hatalmas lelátón tízezrek folyamatos kiabálását lehetett hallani, amely főként a 11-es számú pilótának szólt, aki végül történelmet írt hazai dobogójával, de ő így is többre vágyott. 

Különleges a hazai versenyeden dobogón állni. Többet akartam, meg akarom nyerni a versenyt, és az első-második hely a csapattal nagyszerű lett volna. Végső soron mind versengő típusok vagyunk, és ha harmadik leszel, azt nem élvezed annyira. De ezeket a napokat értékelni kell. Figyeltem a tömeget, a sok ember boldogságát, és mindezt a dobogóról tehettem. Mintha mindenki, aki az első naptól velem van, ott lett volna mellettem a pódiumon. Ez rendkívül különleges számomra

- nyilatkozta Sergio Pérez, a dobogós ünneplés során, melynek magható pillanata volt, amikor először az apjával ünnepelt, majd a kisfiával. 

Volt valaki rajta kívül, aki még boldogabb lehetett: Max Verstappen az elrontott szombati időmérő után már az elején eldöntötte a versenyt és minden gond nélkül, nagy fölénnyel meg is nyerte azt. De mi volt sikerének a kulcsa?

Az előre begyakorolt mozdulatok a rajtnál.

Tudtam, hogy a rajt nagyon fontos lesz. Hárman mentünk egymás mellett az első kanyar felé. Csak az volt a kérdés, ki fékez legkésőbb. A külső ívre mentem, átvettem a vezetést, és ezzel megcsináltam a versenyemet, mivel onnantól futhattam a saját tempómat

- vallotta be diadalmának titkát, melynek Toto Wollf rendkívül nem örült, sőt, kifejezetten elégedetlen volt, mivel szerinte finn versenyzőjüknek köszönhető a holland könnyű győzelme. 

Ez nem történhetett volna meg. Amikor az első két helyen állsz két autóval, nem nyithatod ki Max előtt a teret, hogy menjen kívülre

- közölte a sajtóval komor arccal a brit, majd hozzátette: miután a 77-es számú versenyző meg is forgott Daniel Ricciardo miatt, tudták, hogy a versenyüknek vége, és Lewis Hamilton második helye a bajnokság szempontjából már csak kármentés volt. 

Másodikként indultam és második helyen végeztem, de az ő tempójuk hihetetlen volt ma. Négy futam van még hátra, és hajtanunk kell tovább. Nem tudom, honnan jött a mai tempójuk. Nagyon erős autójuk van, ezért igyekeznem kell, hogy mindent kihozzak a sajátomból

- nyilatkozta Lewis Hamilton is, egyből a jövőre gondolva.

Finn csapattársa azonban már nem volt ilyen derűlátó:

Ez nagyon-nagyon bonyolult verseny volt. Számomra nyilvánvalóan már az első kanyaros incidenssel elég felemás volt, de aztán beragadtam olyan autók mögé, akiket nem tudtam megelőzni. Nagyon nehéz volt, és a motor és a fék hőmérséklete is korlátozott, így körökön keresztül még csak támadni sem tudtam. Egyszerűen nem tudtam előrelépni.

Érdekesség, hogy első körös incidensét Daniel Ricciardoval még csak nem is vizsgálták, sőt versenybalesetnek minősítették, annak ellenére, hogy a McLarenes pilóta bevallotta: az egész az ő hibája volt.

Még ha versenybaleset is volt, sose akarom negatívan befolyásolni senki versenyét. Nem hibáztathatom Valtterit, hiszen én mentem neki. Őszintén szólva, visszanézve a felvételeket, talán túl optimista voltam, de az azoknak a kis réseknek az egyike volt, ahova ha te nem bújsz be, akkor majd megteszi más

- reagált az esetre, amivel persze saját futamát is tönkretette. 

Fontos ráadásul, hogy hibája miatt a rajt utáni pillanatokban, az autók feltorlódását követően Yuki Cunoda és Mick Schumacher is azért esett ki, mert a pilóták „ember, embernek farkasa" módjára próbáltak menekülni a helyszínről.

Ez főleg az Alpha Tauri versenyzőjének eshetett rosszul, aki hosszú idők óta először nyújtott végre jó teljesítmény márkatársa oldalán, akit végül negyedikként intett le a kockászászló. 

Habár a Mexikói Nagydíj nem volt minden idők legizgalmasabb versenye, sőt az idei szezont nézve végképp unalmasra sikeredett, de a világbajnoki címért szóló harc, ezek után csak öldöklőbb lett.

A Red Bull már csak egy pontra van a Mercedestől, míg Lewis Hamilton már 19 egységre távolodott Max Verstappentől. Habár az azték istenek szellemei most nem segítették a címvédőt, technikai sportág révén még minden megtörténhet.

Folyatás a hétvégén Braziliában, egy újabb sprintfutammal egybekötve. 

Mexikói Nagydíj 2021 végeredmény (TOP3):

  1. Max Verstappen
  2. Lewis Hamilton
  3. Sergio Pérez

Egyéni világbajnokság állása:

  1. Max Verstappen (312,5pt)
  2. Lewis Hamilton (293,5pt)
  3. Valtteri Bottas (185pt)

Konstruktőri pontverseny állása:

  1. Mercedes (478,5pt)
  2. Red Bull (477,5pt)
  3. Ferrari (268,5pt)