A UFC fenegyereke előbb a halált, majd az ellenfelét is legyőzte

Több szempontból is rendkívül emlékezetesre sikerült a világ legnagyobb ketrecharc-szervezetének 267-es gálája. A UFC hagyományosan remek párosításokkal készül a kiemelt, számozott eseményeire, és október utolsó szombatján sem kellett a rajongóknak csalódnia a promócióban.

Az este fő kártyáján helyett kapott az a Khamzat Chimaev, aki szó szerint berobbant a UFC-be 2020-ban azzal, hogy tíz nap alatt két meccset is bevállalt a szervezetnél. A csúcsra törő orosz-svéd bunyós mindkét küzdelmet idő előtt befejezte, ráadásul ezzel a teljesítményével ő lett a promóció rekordere, előtte még ilyen szűk határidővel senki sem lépett egymás után az oktagonba.

Chimaev úgy volt vele, ha lúd, akkor tényleg legyen kövér és 66 napon belül az első mérkőzése után harmadszorra is megmutatta magát a ketrecben tavaly. Mondanunk sem kell, hogy újra győzött, 17 másodperc alatt KO-zta ütéseivel az ellenfelét.

A ma már 27 éves sportoló aztán a mennyből a pokolba került. Elkapta a koronavírus és edzett szervezet ide, fiatalkor oda, olyan súlyos lett az állapota, hogy kórháza kellett szállítani. Ott aztán a legrosszabb napjain vért köhögött és nagyon úgy nézett ki, hogy a fantasztikusan induló karrierjének hamar vége lesz.

Chimaev azonban legyűrte a kórt, hosszú, fáradtságos munkával ismét formába hozta magát és 13 hónappal a nagy menetelését követően október utolsó szombatján egy nem akármilyen összecsapáson Li Jingliangot hátulról lefojtotta. Nem mellesleg a nagy visszatérést követően ez volt az orosz-svéd harcosnak a tizedik profi győzelme, jelenleg hibátlan mérleggel rendelkezik.

Az este legnagyobb meglepetése talán mégsem ez a győzelem, hanem egy 42 éves brazil sikere volt a félnehézsúlyú világbajnoki címmeccsen. A rutinos rókák csatáján a regnáló első Jan Blachowicz a második menetben kikapott attól a Glover Teixeirától, aki 2014-ben, azaz hét évvel ezelőtt már mehetett a címért.

Akkor a kiváló földharcos alulmaradt Jon Jones ellen, de most a UFC történetének második legidősebb bajnoka lett (az első ezen a listán a Feláldozhatók filmekben is feltűnt Randy Couture jelenleg).