Veteránok csatáját hozza a UFC világbajnoki címmeccse

Ismét a Közel-Keletre utazik a világ legnagyobb ketrecharc-szervezete, hogy a Yas-szigeten egymásnak eressze sportolóit a 267-es számú gálán. Az esemény fő pontja a félnehézsúlyú világbajnoki csata lesz, a regnáló első Jan Błachowicz néz farkasszemet Glover Teixeirával.

Ha a főszereplők életkorát nézzük - a lengyel övbirtokos 38 éves, míg a brazil kihívó 42 -, akkor azt mondhatnánk, hogy két „öregember" fog majd egymással bunyózni.

Nos, a két úriember már eddig is bizonyította, hogy a kor nem más, csak egy szám, és ha a ketrecen belüli teljesítményüket nézzük, akkor minden joguk megvan ahhoz, hogy ott legyenek október 30-án a harcosok szigetén.

A varsói világbajnok legutóbbi öt meccsét mind megnyerte, ráadásul ebből csak kettőt bízott a pontozókra, a többit idő előtt lezárta. Teixeira is behúzta az utolsó öt bunyóját, nála ez az arány még jobb, mint az ellenfelénél, négy mérkőzést zárt le a bírók nélkül, csak egyet kellett lepontozni.

Közvetlenül a félnehézsúlyú háború előtt egy korábbi bajnok, a 61 kg-osok között hihetetlen körülmények között övet vesztő Petr Yan is oktagonba lép.

A 28 éves orosz sportoló legutóbbi összecsapásán szépen megverte a kihívóját, Aljamain Sterlinget, de a negyedik menet végén illegális térdrúgás miatt leléptették (abban a helyzetben nem alkalmazhatta volna ezt a technikát), így mindenki legnagyobb döbbenetére elvesztett egy lényegében már megnyert meccset.

Érdemes lesz október utolsó napjait is bunyóval tölteni, mert nem akármilyen mérkőzéseknek nézünk elébe.