Angliában pallérozódik a világfutball legfiatalabb reménysége

Bár külsőre egy átlagos óvodásnak tűnik, Zayn Ali Salman nem kicsit emelkedik ki társai közül. Míg mások négy-ötévesen csak a csattogós lepkét tologatják, ő kétszer olyan idős gyerekek között kápráztatja el a tehetségkutatókat. Nem is tartott sokáig, hogy a „kis Messi" legyen minden idők legfiatalabb futballakadémistája.

A most ötéves Zayn Ali Salman történelmet írt azzal, hogy ő lett az Arsenal valaha volt legfiatalabb játékosa, miután mindössze négyévesen felvételt nyert a Premier League-csapat akadémiára.

Az egyensúlyérzéke és sebessége miatt csak „kis Messi" becenéven emlegetett ifjú futballreménység a világ legfelkapottabb tehetsége lett az utóbbi napokban.

Gondosan felépített, hétről hétre új videókkal jelentkező Instagram-oldala már több mint 18 ezer követőnél jár, Zayn pedig olyan nívós csatornák műsoraiban vendégszerepel, mint a BBC.

Hogy mire ez a nagy felhajtás? Kezdésnek itt egy rövid összefoglalóvideó:  

Tényleg nehéz elhinni, hogy egy óvodás hogyan képes ilyen szinten kontrollálni a labdát, Zayn édesapja viszont már születésétől fogva tudja, a fia sokra hivatott.

Emlékszem a napra, amikor megszületett, a nővér a hasára fektette, ő felemelte a fejét, és körbenézett, mindenkit meglepett. Egészen kiskora óta nagyon erős gyerek

– mondta a BBC-nek.

Hozzátette: Zaynnek már nagyon pici kora óta hihetetlen jó egyensúlyérzéke van. Az Arsenalt egyáltalán nem zavarta a kora, csak a benne lévő óriási lehetőségeket nézte, amikor felvette az akadémiájára.

Az ifjú tehetségtől az ágyúsok utánpótlásedzője, Austin Schofield is el van ájulva, olyannyira, hogy két-három évvel idősebbekkel ereszti össze az edzéseken, ahol a fiú szintén megállja a helyét.

 

Hosszú időbe telik majd, mire kiderül hogy tényleg a következő Lionel Messi lakozik-e a kis Zaynben, a közösségi média korában, a különböző platformoknak köszönhetően azonban szerencsére mind nyomon követhetjük a történetet.