Összecsapnak a bajnokok a UFC királykategóriájában

Eldőlt a kérdés, amelyre minden UFC rajongó várt, hogy ki lesz a nehézsúlyú király, Francis Ngannou ellenfele az oktagonban. Jöhet a dobpergés... a nyertes az átmeneti bajnoki övet korábban bezsebelő Ciryl Gane lett, így 2022. január 22-én a UFC 270-en ő szállhat szembe a kameruni szörnyeteggel.

 

Sokan egyébként egy másik névre, egészen konkrétan Jon Joneséra vártak    

Sokáig úgy tűnt, ez lesz a forgatókönyv, azonban a legendás bunyós, aki egyrészt hihetetlenül jól verekszik a ketrecben, másrészt legendásan jól tudja időről-időre törvényszegésekkel parkolópályára tenni a karrierjét, újra „beleköpött" a levesbe.

Ahogy korábban megírtuk, most a gyermekei édesanyját tépte meg úgy, rendőrt hívtak rá.

Dana Whitenak, a világ legnagyobb ketrecharcszervezetének az elnökének nem maradt sok mozgástere Ngannou kapcsán, így jött a képbe az új erő, Ciryl Gane. A francia sportoló pokolian erős, mondjuk ebben kezet foghat a bajnokkal, ráadásul még sosem kapott profi pályafutása alatt.

A 31 éves kihívó korábban a thai-bokszosok között 13 mérkőzésen nem talált legyőzőre, és ebből csak négy meccsen hagyta a döntést a pontozókra. A ketrecben sem sokkal rosszabb a mérlege, tíz összecsapása volt eddig, amelyből csak három ment végig, egészen elképesztő teljesítmény.

 

Persze Ngannout sem kell félteni  

Legutóbbi öt bunyójából ötöt megnyert, és tette mindezt összesen kevesebb mint kilenc perc alatt. A nagy csata kapcsán egy dolog egészen biztos, mindkét úriember kezében ott van a dinamit, mondjuk a regnáló első jelenleg bizonyítottan a legnagyobbat ütő ketrecharcos a világon, szóval ez lesz az a meccs, amelyen bármikor bárki kiütheti a másikat.