A brit óriás élete egyik legkeményebb bokszmeccsére készül

A nehézsúlyúak mezőnyében rendesen felpezsdült az élet a profi bokszolók táborában. Szeptember végén az ukránok korábbi cirkálósúlyú, vitathatatlan bajnoka, Oleksandr Usyk némi meglepetésre szépen kipontozta a regnáló nehézsúlyú, többszörös bajnokot, Anthony Joshuát. Most pedig október 9-én a WBC övét elnyerő Tyson Fury harmadszor is megütközik Deontay Wilderrel.

Kettejük párharca legendás trilógia lehet, hiszen az első meccsükön Wilder azt hihette, hogy kiütötte ellenfelét, azonban Fury szó szerint feltámadt a kiszámolás vége előtt, így döntetlennel végződött az első felvonás.

A második csata már sokkal egyértelműbb volt, hatalmas show keretében a brit óriás gyakorlatilag tönkreverte a félelmetes ütőerejű amerikai bajnokot, akitől így elnyerte a WBC övét.

Nos, most a harmadik mérkőzésükön végleg pontot tehetnek kettejük háborújára, méghozzá Las Vegasban, a T-Mobile Arénában.

A több mint kétméteres friss címvédő a sajtóhírek szerint nagyon megszenvedte a harcra felkészítő edzőtábort és most szó szerint „hihetetlenül rosszul" érzi magát. Ráadásul még a nyáron összecsaptak volna eredetileg a felek, de akkor Fury koronavírusos lett, ezért kellett három hónappal eltolni a bunyót.

Jelenleg az a legnagyobb kérdés, hogy Fury már előre keresi-e a kifogásokat, ha nem úgy jönne ki a lépés október második hétvégéjén, vagy valami tényleg nagyon félresikerült a felkészülés alatt és korántsem a bajnok lesz a harmadik meccs esélyese.