A visszatérések nyara

Az idei átigazolási szezon a nagy visszatérések nyara volt. A La Ligától elkezdve, az NB1-en át, mindenhol történt olyan transzfer, ahol egy korábbi közönségkedvenc tért vissza egykori együtteséhez, mi pedig ezekből válogattunk.

Romelu Lukaku - ChelseaRomelu Lukaku idén nyáron 115 millió euró ellenében csatlakozott a BL-győztes Chelsea csapatához. Nem ez az első időszaka azonban a belga csatárnak a londoni kékeknél, ugyanis 2011-ben egyszer már szóltak erről az átigazolásról a címlapok.

Az akkor csupán 18 éves Lukaku 15 millió euróért érkezett az Anderlechttől. A fiatal, rutintalan támadónak nem sikerült megragadnia a csapatban, és több kölcsönadást követően előbb leigazolta az Everton, majd a Manchester United és az Inter.

Idén, komoly tapasztalattal a háta mögött megkezdte második időszakát is a Stamford Bridgen

A kezdőben való megragadással valószínűleg ezúttal már nem lesz gond, ugyanis az erős felépítésű csatár eddigi 6 meccsén 4 alkalommal volt eredményes régi-új csapatában.

Cristiano Ronaldo - Manchester UnitedSokáig szóltak a pletykák arról, hogy Cristiano Ronaldo idén a Manchester Cityhez igazol, aztán egyszer csak jött a hír, hogy a portugál klasszis visszatér korábbi klubjához, a Manchester United-hez.

Így azért sokkal kerekebb a történet, hiszen Ronaldo remek éveket töltött el az akkor még Sir Alex Ferguson irányította Vörös Ördögöknél.

Nyert BL-t, három bajnokságot, na meg a United színeiben nyerte meg első aranylabdáját is.

Ronaldo 2009 után tért vissza az Old Traffordra, ahol 36 évesen is azonnal felvette a fonalat, és első három meccsén négy alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját.

Muhamed Besic - FerencvárosMuhamed Besic először 2012-ben került a Fradihoz a Hamburg csapatától. Az akkor 20 éves játékos nagyon hamar az Üllői úti közönség kedvence lett, és hamar a csapat kiemelkedő tagjává vált.

Nem is volt csoda, hogy a 2014-ben a világbajnokságra kijutó bosnyák válogatottba is behívták, a vb után pedig le is igazolta őt a Premier League-ben szereplő Everton.

Közel ötven Premier League és még ennél is több Championship meccsel - na meg hét évvel - később a közönségkedvenc visszatért, és már be is mutatkozott a zöld-fehéreknél. Az 1-0-ra megnyert, MOL Fehérvár elleni mérkőzése során remek fogadtatásban részesült a szurkolók részéről.

Antoine Griezmann - Atletico MadridA francia csatár öt évet húzott le az Atléticóban, mielőtt a Barcelona leigazolta őt 120 millió euróért.

A matracosoknál töltött első éveiben csak a bajnokságban közel 100 gólt vállalt, a katalán klubban azonban nem ment ilyen termékenyen a dolog, és 74 meccsen „csupán" 22-szer volt eredményes.

A világbajnok támadó idén nyáron, egyelőre csak kölcsönbe, de visszatért az Atlétihez, ahol valószínűleg ugyanazt a gólérzékenységet remélik a támadótól, mint amelyet az első madridi időszaka alatt mutatott.