A BL- döntő visszavágója jön - Kell ennél több?

Thomas Tuchellel eddig mindig legyőzte a Chelsea a Manchester Cityt, a május végi BL-fináléban is.

Ezen a hétvégén is a Premier League lopja el a showt, két komoly rangadót is játszanak az angol bajnokságban. A Chelsea és a Manchester City párosítása pedig május óta még pikánsabb, hiszen az idei Bajnokok Ligája döntőjének visszavágóját láthatjuk.

A City kerete és futballja miatt nem lehet esélytelennek kihozni a világ egyetlen csapata ellen sem, de most a Chelsea is igen penge, nem véletlenül áll a tabella élén.

A másik csúcsmeccs az Arsenal–Tottenham csatája, de ami azt illeti, ennek sokkal inkább szurkolói szempontból van presztízse, mint futballszakmailag, legalábbis a két gárda nem ezekben a hetekben futja legjobb formáját.

Igazi magyaros betyárrangadót hoz a Bundesliga, a Dárdai Pál vezette Hertha a Gulácsi, Orbán, Szoboszlai trióval felálló RB Lepiziggel találkozik. ez lesz a magyar mester 200. tétmeccse vezetőedzőként.

Az arsenalos megállapítás itt is érvényes: Nem épp a legjobb formában jönnek össze honfitársaink, éppen ezért kötelező (lenne) a siker mindkét együttesnek.

Ronald Koeman csütörtökön már a 60. mérkőzésén ült a Barcelona kispadján, vajon a 61. egyben az utolsó is lesz? Az eddig nyeretlen Levantét azért illene legyőzni a katalánoknak...

Annál jobban megy a szekér a Real Madridnak, amely komoly rangadót vív az Európa-liga címvédőjével, a gól nélküli meccsekre kalibrálódott Villarreallal.

Látva a Real formáját, ez a meccs aligha 0–0-val ér véget.

Kis túlzással a kiesés ellen küzd a Juventus a Serie A-ban, amely nagy nehezen gyűjtötte be első győzelmét a hétközi fordulón, a brutális, parádés, lehengerlő sorozatot a Sampdoria ellen folytathatja. A Napoli viszont tényleg hasít, és a Cagliari sem tűnik megoldhatatlan feladatnak a hétvégén.