A boksz mellett áruházban dolgozik, ezért elajándékozhatja meccspénzét

A „Hétköznapi hősök" rovatban mindenképpen meg kell említeni a semmiképp sem hétköznapi hőst, Magyar Kingát, aki edz, versenyez, dolgozik, adakozik.

Amatőr magyar bajnok, illetve profi Európa-bajnok a tehetséges ökölvívó, Magyar Kinga.

A sportolónő legutóbb a New School Promotion által rendezett bokszgálán szállt ringbe, ahol nagyon könnyedén elintézte váltósúlyú Fracophone címmérkőzésén a szerb Olja Kljaljic a negyedik menetben feladta a küzdelmet, Magyar Kinga elsőrangú bunyója után még sajnálkozott is, hogy meccse ilyen hamar véget ért.

Pedig nem akármilyen siker volt ez a fiatal lánynak, az első nagy szervezet által jegyzett nemzetközi címét szerezte.

Magyar ezzel zsinórban tizedik mérkőzését nyerte meg, de bizonyította, hogy nemcsak az ökle, hanem a szíve is hatalmas: a Kljaljic elleni összecsapásból nyert pénzét egy az egyben felajánlotta az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika onkológiai osztályának!

Kinga úgy gondolja, hogy az igazi bajnokok odabent, az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika onkológiai osztályán harcolnak, nem a ringben

– mondta Simon Zsolt, az ökölvívó edzője a szeged365.hu-nak.

Nemcsak a rendkívüli gesztus, de a mindennapi munka miatt is megemelhetjük a kalapunkat Magyar Kinga előtt.

A bokszolóról kevesen tudják ugyanis, hogy a heti hat edzése mellett egy szegedi áruházban dolgozik, energiája pedig végtelen, hiszen azon belül is mindenféle munkakört elvállal!

A munkahelyén pedig rendkívül megbecsülik az ökölvívót, állítólag egyszer be is rendeztek egy mobilringet a boltban Magyar számára.

Nem tudom, hány olyan Európa-bajnok sportoló van a világon, aki mellette árufeltöltőként dolgozik, s a meccspénzét odaadja egy gyermekklinikának, de elég valószínű, hogy csak egy.

Magyar Kingára okkal lehetünk büszkék, vegyünk példát róla! multi