Zlatan Ibrahimovic a legnagyobb király(?)

Lehetsz pökhendi, lehetsz arrogáns, hogyha imádsz futballozni és jó – az egyik legjobb – is vagy benne?

A XXI. század futballja csak úgy ontja magából a zseniket, a világsztárokat, nem is mernénk összeszámolni őket, mert biztosan kihagynánk valakit. Viszont közülük is kiemelkedik a legnagyobb király, Zlatan Ibrahimovic.

Ő egymagában minden, amire egy mai futballistának, vagy igazából bármilyen embernek szüksége van: Elementáris erő, tehetség, önbizalom, egyéniség.

Egyetlen gond van vele: Az életkora. Sajnos riasztóként süvítenek a feje körül (illetve inkább a lábában) a sérülések, a makacs problémák, amelyek meggátolják a varázslatban.

Az elmúlt öt napja tökéletesen leírta jelenlegi élethelyzetét: Hosszú rehabilitációja után végre megkapta az áment az orvosoktól, hét perccel visszatérése után kikötött cipőfűzővel szerzett gólt, majd – ki hitte volna – újra megsérült.

Zlatan marketingjének, egzisztenciájának az alapja az a mérhetetlen nárcisztikus nagyképűség, amely a svéd legenda sajátja. Tízből öt embernek ez meglehetősen antipatikus, sokak szerint az arca mérföldekkel megelőzi őt, amely kétségtelen, ám ennek ellenére egy dolog vitathatatlan: Zlatan Ibrahimovic imád futballozni.

S valahányszor kipakolja az instagramra platánfa-combjait vagy lenyilatkozza, hogy mekkora király, csak ezt az egy szent és sérthetetlen tézist rejti. Mert Zlatan ereje igazából ebben rejlik. Ha nem lenne a világ egyik legjobb csatára, aki húszezredik meccsén is minden labdára lecsap, haragosai vélhetően joggal kritizálnák őt ezerrel.

De Zlatan a világ egyik legjobb csatára, aki minden meccsen „odahal a pályára". Éppen ezért biztosak lehetünk benne, hogy a negyedik X-hez közelítő játékost nem fogják legyőzni a sérülések, ameddig csak lehet, ő küzd, visszatér, gólokat lő, és ha majd esetleg erre is rásérül, akkor abból még erősebben tér vissza, és újra gólokat szerez. Ez a világ rendje.

Zlatan nem azért szeret futballozni, mert ezzel a végtelenbe és tovább növelheti az egóját, Zlatan azért növelheti az egóját, mert imád futballozni. Óriási különbség.