Guardiola volt a Barcelona vezérbikája

Gerard Piquét annyira idegesítette egykori edzője (aki nem mellesleg szakmája egyik legjobbja a világon), hogy kis híján elhagyta a Barcelonát 2013-ban. A klasszis védő viszont azóta is a katalán klubnál játszik, míg Pep Guardiola már csak szép emlék Barcelonában. A futballista azonban érdekes dolgokat hozott napvilágra egykori mesteréről.

Pep Guardiola egy olyan edző, akit a futballvilág globálisan csodál. Az ő személye és filozófiája is olyan, amely ezt a csodálatos játékot még magasabb szintre emelte, még szebbé varázsolta, és talán olyanokkal is megszerettette, akik addig a „tizenegyen kergetik a labdát" retorikát harsogták.

A spanyol tréner a Manchester City-vel és a Bayern Münchennel is ért el szép sikereket, de a legerősebb időszaka egyértelműen Barcelonában volt. A gránátvörös-kékekkel két Bajnokok Ligáját és három spanyol bajnoki címet nyert.

Összesen pedig 14 trófeát sajtolt ki az egyébként parádés játékoskeretből. Látszólag minden király volt, futballistái tették a dolgukat, a csapat eredményes volt, teljes harmónia.

Legalábbis látszólag

A Barcelona élő klublegendája, Gerard Piqué adott érdekes interjút a Sportbildnek, amelyben azt hánytorgatta fel, hogy a mestere feszült volt az öltözőben, különösen akkor, amikor járni kezdett Shakirával, az ismert popsztárral.

Amikor elkezdtem Shakirával járni, a kapcsolatom Peppel megváltozott. Akkora nyomás nehezedett rám abban a szezonban, hogy ha karrierem során akadt olyan pont, hogy úgy éreztem, én is otthagyom a Barcelonát, akkor ez volt az

– mondta a 34 esztendős védő.

Piqué hozzátette, hogy szerinte az állandó stressz azért volt jelen az öltözőben, mert mestere állandó rivalizálásban állt José Mourinhóval, s nem egyszer a folyamatos kényszere a játékosokon csattant.


Guardiola magatartása – amellett, hogy kétség nélkül furcsa lehetett a Barca-játékosoknak – egyébként teljesen érthető.

De egy futballklub alapvetően melegágya a kérdésnek, hogy ki a legerősebb bika a csordában?

Talán egy vezetőedző ezt a jelenséget hivatott megszüntetni, hogy labdarúgói elfogadják, egyenrangú bikák. Márpedig a Barca akkori bikái tényleg a legerősebbek voltak.

Arról egyelőre nincs információnk, hogy a spanyol tréner kinőtte-e a furcsa viselkedését, de bízunk benne, hogy a Manchester City játékosainak magánéletével minden rendben van!