Vissza a bajnokságokhoz!

Nem ez volt a kedvenc válogatott szünetünk, egy ilyen másfél hét után kapkodva dugjuk a fejünket a klubfutball homokjába. Na de, nem lesz egyszerű a visszatérés, pláne, ha valaki Barcelona-szurkoló vagy éppen brazil...

Nem engedte el öt angol klub (Liverpool, Manchester City, MU, Chelsea, Leeds) brazil légiósait az aktuális világbajnoki selejtezőkre, a dél-amerikai ország helyi labdarúgó szövetsége azonban nem éppen mosolyogva bólogatott az angol klubok önzésére, a FIFA-hoz fordult, s könnyen lehet, hogy például Alisson Becker, Firmino, Thiago Silva kénytelen lesz kihagyni a hétvégi Premier League-találkozóját, de akár a Bajnokok Ligája első fordulóját is!

A tavalyi szezon alapján egyértelműen a Manchester City–Leicester lesz a hétvége slágermeccse, ám könnyen lehet, hogy nem ezt fogják a legtöbben követni, Cristiano Ronaldo ugyanis eközben a Newcastle ellen újra vörös mezt húzhat.

S persze ne feledkezzünk meg a nagybetűs rangadóról sem, Arsenal–Norwich, mindkét csapat nulla ponttal és mínusz kilences gólkülönbséggel várja a meccset, nem akármi, kéremszépen!

Ha nem is lehet az Arsenalhoz hasonlítani, de rangadókkal egész Európa-szerte el leszünk kényeztetve. Olaszországban az immáron Ronaldo-mentes Juventus a Napoli otthonában szerepel, majd másnap Lazio–Milan a menüben.

A Bundesliga numero unoja is ezen a hétvégén vár ránk, a Bayern München nyáron gyakorlatilag a fél Leipziget felvásárolta (például Julian Nagelsmann vezetőedzőt is), most ezek a játékosok már bajormezben állnak volt kenyéradójuk elé.

A Lipcse például Marcel Sabitzert is eladta a Bayernnek, az osztrák játékos után megüresedett csapatkapitányi karszalagot pedig nem más, mint Gulácsi Péter tekerte magára, ha minden igaz, rendbejött a fejsérülése, így már szombaton is villoghat vele.

Sajnos a La Ligában kevesebb móka lesz, hiszen két rangadót is elhalasztanak, de talán épp azért teszik, hogy jobban koncentrálhassunk a minket körülvevő meccsáradatra.

Lesz azért így is miből csemegézni!