Olimpiai jósda: Holland meglepi?

Ráfordultunk az ötkarikás játékok célegyenesére, de szombaton is lesz kikért izgulni. A sportslife.hu-n valamennyi játéknap előtt megpróbáljuk megfejteni, milyen eredményekre, meglepetésekre számíthatunk a legrangosabb sporteseményen. Figyelem, a tippek pontosságáért és komolyságáért garanciát nem vállalunk!

Augusztus 7., szombatAz a nagy helyzet, hogy egy kicsit megint muszáj önmagunkat dicsérni: két érmet jósoltunk a csütörtöki kajak-kenu számokra, és nem mellesleg Vályi Vanda is megnyerte mind a négy ráúszást a spanyolok elleni vízilabda-elődöntőben – megint hasított a jósda!

Más kérdés, hogy a négy ráúszással sokra nem ment a hölgyválogatott, annyi kapufát lőttek a mieink, hogy az a következő olimpiáig is kitarthat. A szombat reggeli kávé mellé így aztán bronzmeccset reggelizhet a magyar szurkolósereg.

Akárhogy állnak a csillagok, az nem lehet kérdés, hogy Bíró Attila lányai megszerzik a bronzot, mi pedig bízunk benne, hogy a kapufák befele pattognak, és tíz fölé teszik a mércét az oroszoknak.

Miközben mi drukkolunk a lányoknak, sajnos konstatálnunk kell, hogy menthetetlenül közeledik a tokiói olimpia vége, a szombati már az utolsó előtti nap lesz.

Búcsúzásképp még belapátolunk pár érmet. Méltó elköszönés lenne a japán vizektől, ha a négyes egységeink felállhatnának a dobogóra. 

Öttusa, atlétika is színesíti a szombatot, ennek kapcsán pedig meglepetést szimatolunk: a 4x400-as holland váltó tetszett meg, akik országos csúcsot futva jutottak döntőbe. Minket nem lepne meg, ha a fináléban is odapörkölnének valami erőset, amire a világ felkapja a fejét.