A sportélet után is sikeres vagyok 3. rész

Nem mindig könnyű megbirkózni a visszavonulás gondolatával a sportolóknak. Vannak azonban olyanok, akik nagyon jövedelmező második karrierbe kezdenek. Sorozatunkban azoknak az életét mutatjuk be, akik az aktív sportélet után is sikeres pályafutásba kezdtek.

Gyakran előfordul, hogy a „nyugdíjba" vonult sportolók az aktív évek után a politikai életben helyezkednek el.

Manny PacquiaoA Fülöp-szigeteki bokszoló számos világbajnoki öv tulajdonosa.

Hazájában olyan szinten közkedvelt és ünnepelt sztár, hogy amikor a kesztyűket a politikai pályára váltotta, azonnal megszavazták az ország szenátorává.

2020-ban a koronavírus-járvány berobbanása után több mint 50 000 tesztet juttatott el a Fülöp-szigetekre az alapítványán keresztül.

Kevin JohnsonA 90-es években háromszor is beválogatták az All-Star csapatba az NBA-ben szereplő Phoenix Suns egykori játékosát.

Tíz évvel a visszavonulása után, 2008-ban megválasztották szülővárosa, Sacramento polgármesterének. Valamit biztosan jól csinálhatott, mert 2012-ben újraválasztották, így egészen 2016-ig vezette a várost.

George WeahA valaha volt egyik legjobb Afrikában született labdarúgó olyan topklubbokban játszott, mint a Paris Saint-German, az AC Milan és a Chelsea. Pályafutása után a politika felé fordult.

2017-ben elindult Libériában az elnökválasztáson is, ahol bejutott a második fordulóba.

Az addigi alelnök ellen, a szavazatok 60%-át bezsebelve aratott sikert, így Weah-t választották meg az ország 25. elnökévé.

Vitalij KlicskoZárjuk a sort egy másik bokszoló legendával, az ukrán Vitalij Klicskóval. A korábbi nehézsúlyú világbajnok is kihasználta népszerűségét Ukrjanában, és 2005-ös viszavonulása után azonnal elindult a kijevi polgármester-címért.

Kétszer is alulmaradt a választásokon, de egyre erősödött a szavazótábora, mígnem 2014-ben őt választották meg az ukrán főváros első emberének.