Olimpiai jósda: Egyéni csúcsok szombatra

Hivatalosan egy hete tart a tokiói őrület, mi pedig valamennyi játéknap előtt olimpiai jósdával jelentkezünk, amelyben megpróbáljuk megfejteni, milyen eredményekre, meglepetésekre számíthatunk a legrangosabb sporteseményen. Figyelem, a tippek pontosságáért (komolyságáért) garanciát nem vállalunk!

Július 31., szombat

Szegény Hosszú Katinkának nem ez volt a legsikeresebb olimpiája, s mivel bíztunk benne, az olimpiai jósdánk is kicsit bukott.

Ahogyan bízunk benne, hogy Katkának sikerül feldolgoznia ezt az időszakot, úgy a szombat hajnal előtt reméljük az olimpiai jósdánkat is visszatereljük arra a vágányra, amely korábban literszámra szállította a győztes próféciákat.

Napi favoritunk a vitorlázó Berecz Zsombor, aki a 7. és a 8. futamot teljesíti a finndingi versenyszámban, az esthajnalcsillag pedig úgy pislog ránk, mint aki utóbbiban magyar győzelmet sejt.

Persze jósolhatnánk újabb Milák-aranyat is (ezúttal a 100 pillangóra), csak az már lehet túl unalmas lenne. Emellett Burián Kata is döntőt úszhat, mivel a Merkúr és a Szaturnusz derékszöget zár be, egy egyéni csúcs neki is kinéz Tokióban.

S ha már egyéni csúcs, bemutatkozik a 100 méteres gátfutás magyar királynője, Kozák Luca, akitől szintén azt várjuk, hogy azt a bizonyos 12.71-ét a japán klímában kicsit lejjebb tornázza, és egy tizedet mondjuk javít a rekordján.

Nem mehetünk el szó nélkül az emelkedő koronavírus-esetszámok mellett sem az olimpia környékén, talán kincstári optimizmus, de felnézve a csillagokra abban bízunk, hogy ezek a számok mérséklődnek a hétvégére, és rendben lezajlik az olimpia.

Mert a shownak folytatódnia kell!