Olimpiai jósda: Csapadékos szerdánk lesz

A sportslife.hu-n valamennyi játéknap előtt olimpiai jósdával jelentkezünk, amelyben megpróbáljuk megfejteni, milyen eredményekre, meglepetésekre számíthatunk a legrangosabb sporteseményen. Figyelem, a tippek pontosságáért (komolyságáért) garanciát nem vállalunk!

Eddig a vívók a magyar csapat szupersztárjai, Szilágyi Áron és Siklósi Gergely parádéja után Márton Anna teljesítményére is lehetett csettinteni. Kire fogunk még?

Július 28., szerda

Mocorognak az úszók.

Hosszú Katinka és Verrasztó Dávid is végzett már dobogóközelben Tokióban, talán épp a szerda lehet az a nap, amelyik áttörést hoz, és végre érmet akaszthatunk egyik tempózónk nyakába. Hajnali fél négytől lesz is egy pár döntő, a mi egyetlen Irony Ladynk, Kenderesi Tamás, Milák Kristóf és a férfi gyorsváltó is érdekelt lehet.

Sokan azt gondolták Szilágyi Áronnak ennyi volt az olimpia, kibumlizott fél nap alatt, megnyerte, aztán sunshine és szunya.

Nos, háromszoros bajnokunk szerdán visszatér Szatmári András, Decsi Tamás és Gémesi Csanád oldalán, csapatban.

Bemutatkozik Balogh Mátyás, aki koreai ellenféllel szemben pörgeti az íját, s – remélhetőleg – az egész napot végigdzsúdózza Tóth Krisztián a férfi 90 kg-osok között.

És csak az íze végett újra jönnek a vízilabdás lányok, akik az Orosz csapat elleni iksz után egy másik nagyhatalommal, konkrétan az Amerikai Egyesült Államokkal csapnak össze.

Vízilabda és úszás lehet tehát a magyarok fő erőssége szerdán (két vitorlázónk is versenyzik), így a vízöntő jegy környékén keresgéltünk, s találtuk meg Milák Kristófot, mint februári gyereket, és potenciális éremesélyest.

A Honvéd versenyzője első helyen jutott a középdöntőbe, így minden esélye megvan az aranyra, a csillagok felé mozdulnak.

Mivel a Nap a Merkúrral 96,5 fokos szöget zár be, Balogh Mátyás összesen hét darab 9-es vesszőt lő az első meccsén, a magyar lányok pedig hárommal osztható gólt dobnak az USA-nak.

S ha már láttunk megőrülő ausztrál edzőt, hiányoljuk még a dél-amerikai szambát a játékokról, egy brazil csapattól erre is számítunk a szerdai játéknap folyamán.
De a legfontosabb mégiscsak Milák (vagy Hosszú, vagy bárki más) aranyérme!