A sportélet után is sikeres vagyok 2. rész

Nem mindig könnyű megbirkózni a visszavonulás gondolatával a sportolóknak. Vannak azonban olyanok, akik nagyon jövedelmező második karrierbe kezdenek. Sorozatunkban azoknak az életét mutatjuk be, akik az aktív sportélet után is sikeres pályafutásba kezdtek.

Gyakran előfordul, hogy a „nyugdíjba" vonult sportolók az aktív évek után kiemelkedő üzleti sikereket érnek el.

Tony HawkSokan az ő nevével azonosítják az extrém sportok világszintű térnyerését is.

Tony Hawk ugrotta meg gördeszkával először a 900 fokos fordulatot félcsőben. Tíz X-Games cím büszke tulajdonosa, illetve egy, az ő nevét viselő videójáték-sorozatnak, amely nem kevés pénzt termelt az amerikai fenegyereknek.

Ő a tulajdonosa a Birdhouse Skateboardnak is, amely az egyik legnagyobb márkának számít a gördeszkás berkekben.

David BeckhamAz angol szupersztárnak és családjának valószínűleg akkor sem lett volna anyagi problémája - még úgy három generáción át -, ha Beckham az aktív karrierje után nem ugrik fejest az üzleti életbe.

Játszott a Manchester Unitedben, a Real Madridban, az LA Galaxyben, az AC Milanban és a Paris Saint-Germainben is.

Azonban David remekül fektette be a pénzét, így évente majdnem 100 millió dollárral nő a családi kassza. Anglia egyik legbefolyásosabb személye számtalan vállalkozásban érdekelt, két futballklubban is tulajdonrésze van, és vitathatatlan a divatikon címkéje is.

Michael Jordan

Nagy valószínűséggel senkinek nem kell bemutatni a valaha volt egyik legjobb kosárlabdázót, a Chicago Bulls 23-asát, Michael Jordant.

A Nike tudta, hogy saját márkás cipőjét, az Air Jordant nem szabad elengedni, így visszavonulása után a brand kivált a cégből, és önálló leányvállalatként folytatta a működését. A sportszergyártó cég egyik legmeghatározóbb termékcsaládja vált belőle, amely a futballpiacra is betört 2018-ban, amikor a Paris Saint-Germainnel szponzori szerződést kötött.

A kosárlabdától nem tudott teljesen elszakadni, a Charlotte Hornets többségi tulajdonosaként ott van az NBA mindennapjaiban. Ő lett az első kosárlabdázó, aki bekerült a dollármilliárdosok exkluzív klubjába.