Olimpiai jósda: delphoi sárkányfű

Eddig a vívók hozzák a magyar érmeket, nem mellesleg Szilágyi Áron aranyát mi is előre „namegmondtuk". A sportslife.hu-n valamennyi játéknap előtt olimpiai jósdával jelentkezünk, amelyben megpróbáljuk megfejteni, milyen eredményekre, meglepetésekre számíthatunk a legrangosabb sporteseményen. Figyelem, a tippek pontosságáért (komolyságáért) garanciát nem vállalunk!

Július 27., keddÖzbas Szofi, Ungvári Attila, Berecz Zsombor – csak három név a sok közül, akik a keddi napon mutatkoznak be az olimpián. Előbbi kettő akár egy délelőtt alatt végig is menetelhet a mezőnyön, vagy legalábbis az éremközelbe, abszolút nincs kizárva!

Váratlan veresége után a hazai, japán válogatott ellen javíthat – sőt, kell javítania – a vízilabdás fiúknak, a női kézisek pedig már bravúrközelbe kerültek a nyitómeccsen, Brazília ellen már egy konkrét győzelem is dukálna.

Folytatják a vitorlázók a hadakozást a teljesen indokolatlan japán széllel, ebbe becsatlakozik a finndingi-versenyszám is, a magyar világbajnok esélyessel, Berecz Zsomborral. Azt már kollegájától, Érdi Máriától megtudtuk, hogy Hevesi Tamás slágerének köszönhetően a fődíja egy csíkos napernyő lehet. További csoportmeccsek tollasozóinknak (ne feledjük, Krausz Gergely történelmet írt) és persze úszófutamok tömkelege, hajnalban a döntők, kora délután az előfutamok.

Mivel a görögök meglepetésre legyőzték a magyarokat vízilabdában, ellátogattunk a delphoi jósdába, ahol sárkányfű segítségével próbáltuk megfejteni a keddi játéknapot.

Kevertük, kavartuk (Süsü segítségét azért nem kértük), s tömeges úszósikereket vizionáltunk, ha nem is a döntőkben, de egy jó alapot láttunk Hosszú Katinkától, Kapás Bogitól, Milák Kristóftól és a többiektől is.

Emellett láttunk egy győzelmet tollaslabdázóinktól, arról nem is beszélve, hogy a vízilabdások – ha már a vasárnapi nyolcas nem jött össze – Erdélyi Balázs öt találatának is köszönhetően fölényesen múlják felül Japánt.

S hogy mit láttunk még a sárkányfűben? Rengeteg negatív tesztet, még egy kínai aranyat és egy legális illegálpartit az olimpiai faluban.