Olimpiai jósda: kiterítettük a kártyákat

Szilágyi Áron csodájával fejest ugrottunk a kéthetes sporttengerbe, elkezdődött a tokiói ötkarikás játékok. A sportslife.hu-n valamennyi játéknap előtt olimpiai jósdával jelentkezünk, amelyben megpróbáljuk megfejteni, milyen eredményekre, meglepetésekre számíthatunk a legrangosabb sporteseményen. Figyelem, a tippek pontosságáért (komolyságáért) garanciát nem vállalunk!

Július 26., hétfőEz a hétfő reggel más lesz, mint a többi!

Az álmoskás, kávézós, enyhén depresszív hangulatot felváltja az olimpia, kapásból fél kilenctől egy magyar–orosz női vízilabdameccs. A hajnali baglyok végigkövethetik Karakas Hedvig menetelését,Európa-bajnok cselgáncsozónk négykor kezdi, és nagyon reméljük, hogy nagyjából dél körül éremmel fejezi be menetelését.

A hétfő hajnalt egyébként érdemes a triatlonversennyel indítani, ott két magyarért, Bicsák Bencéért és Tóth Tamásért lehet szorítani, de jönnek a női kardozók is, a névnapos Márton Anna mellett Pusztai Liza és Katona Renáta is pástra lép.

Tovább dübörögnek az úszószámok, amennyiben sikeresen veszik az előző akadályokat, úgy Késely Ajna, Sebestyén Dalma és a férfi gyorsváltó is döntőben versenyezhetnek, mellettük még tucatnyi magyar úszó ugrik medencébe elődöntőkben, előfutamokban.

Nos, a ma kiterítjük a kártyáinkat, merthogy azok segítségével fejtjük meg az olimpia hétfőjét.Karakas Hédi szereplésére a kör tízest húztuk, ami azt jelenti, hogy az első két mérkőzésén kékben lép majd pástra és tovább is jut.

Ami az úszószámokat illeti, ott a makk alsó jött fel, amely tehát sok szerencsét, és 1–2-es pályákat sugall, de persze azért bízunk benne, hogy sikerül olyan előfutamokat úszni, amelyek akár döntőben a medence közepét is érhetik.

A kávézós vízilabdameccsre pedig egy tök ász jutott Bíró Attila csapatának: kell-e magyarázni?