Olimpiai jósda: nyolcas csoportmeccsek

Végre fejest ugrottunk a kéthetes sporttengerbe, elkezdődött a tokiói ötkarikás játékok. A sportslife.hu-n valamennyi játéknap előtt olimpiai jósdával jelentkezünk, amelyben megpróbáljuk megfejteni, milyen eredményekre, meglepetésekre számíthatunk a legrangosabb sporteseményen. Figyelem, a tippek pontosságáért (komolyságáért) garanciát nem vállalunk!

Július 25., vasárnapBrutális magyaresőt hozhat a vasárnap, több, mint 50 sportolónknak lesz munkanapja.

Természetesen ehhez ahhoz is kell, hogy a szombati ping-pongozók, úszók sikerrel vegyék a selejtezőket, előfutamokat, s akkor velük másnap is találkozhatunk.

Hosszú Katinka például minden bizonnyal döntőt úszik 400 vegyesen, érdemes korán kelni, fél négytől már pancsolnak.

A kardvívók szombatja után tőrvasárnapot rendeznek Tokióban, Budapest világbajnoka, a világranglista-vezető Siklósi Gergely is pástra lép, a hölgyeknél pedig Kondricz Katának, Pásztor Flórának és Kreiss Fanninak szurkolhatunk.

Bár nem teljesen Tokióban, onnan nagyjából 70 kilométerre, de hullámlovaglás címszóval új sportágat is avatunk, mellettük vitorlázóink is elkezdik a harcot a széllel, Cholnoky Sára, Érdi Mária és Vadnai Benjamin is.

Bizonyára rengetegen várták a vízilabda- és kézilabda-válogatottakat is, előbbiben csak a férfiak kezdik el, szurkolóbarát időpontban, 4:30-kor, nagy szerencse, hogy a kézis hölgyek kereken tíz órával később.

Ha már csapatsportok, mindenképp megérdemel egy-egy tippet a két meccs: tekintve, hogy a naprendszerben nyolc bolygó található, a magyar vízilabda-válogatott nyolc góllal nyeri a meccsét, s minden ráúszását megnyeri.

A franciák elleni kézilabda-meccsen Tomori Zsuzsanna öt gólt fog dobni, és lesz egy kétperces kiállítása is, de egyet ki is harcol, hogy a nyolcas egység nála is stimmeljen.

Magyar érmeket erre a napra is érzünk,Siklósi Gergely, Hosszú Katinka vagy akár egy meglepetés is becsúszhat. Ha a varázsgömbbe nézünk, rengeteg magyart látunk, akik a vasárnapi ebéd után jókedvűen éneklik a Himnuszt.

Ezen felül a vasárnapi játéknapra jósoljuk az olimpia első olyan jelenetét, amelyet viszontláthatunk majd a szilveszteri összeállításokban is. Kellemes nevetést mindenkinek!