Olimpiai jósda: arany már szombaton?

A pénteki megnyitóval végre hivatalosan is megkezdődik a tokiói ötkarikás játékok. A sportslife.hu-n valamennyi játéknap előtt olimpiai jósdával jelentkezünk, amelyben megpróbáljuk megfejteni, mi vár ránk aznap a legrangosabb sporteseményen. Figyelem, a tippek pontosságáért garanciát nem vállalunk!

Július 24., szombatA Nap és a Föld állásának köszönhetően Magyarországon hajnali fél kettőkor kezdődik meg a sportbörze, Pétervári-Molnár Bendegúz evező reményfutamával.

Kettőtől az asztaliteniszezőket érdemes figyelni, egyéniben Madarász Dórát, Póta Georginát és Majoros Bencét, vegyespárosban Szudi Ádám és Pergel Szandra duóját.

A hajnal akár már magyar aranyérmet is hozhat, női légpuskában Mészáros Eszter kapásból fél kettőtől céloz a bajnoki címért, majd ahogy haladunk előre, előbukkan a tékvandós Salim Omar, Fucsovics Márton, a tollasozó Sárosi Laura és Krausz Gergely, négytől pedig már Valter Attila is teker.

Egészen az olimpiai aranyig menetelhet Szilágyi Áron is, a kétszeres olimpiai bajnok az egyéni számokat letudja egy nap alatt, illetve vele együtt Decsi Tamás és Szatmári András is, kard és tőr helyett pedig a két öklével fog operálni Gálos Roland – igaz, neki csak az első selejtezőmeccse lesz szombaton.

Az egész versenyt lenyomhatja London bronzérmese, Csernoviczki Éva, míg a délelőtti tévézők egy nagy adag úszás-előfutammal találhatják szembe magukat, számtalan magyar versenyzővel, Hosszú Katinkával is.

Nyilván a legtöbb embert az érdekli, hogy lesz-e már az első teljes napon magyar érem, főleg arany.

Nos, mindenféle szakmai elemzéseket mellőzve csak annyit mondanánk: lesz!

Például Szilágyi Árontól, akinek bak a horoszkópja, s ha belegondolunk, hogy a NOB elnökét Bach-nak hívják, simán sejthetjük a triplázást a vívótól.

Szintén érdemes Csernoviczki Évában elgondolkodni. A cselgáncsozó a 48 kg-osok kategóriájában indul, 24-én versenyez, ha ezeket megfelezzük kettőt kapunk, és ha azt is, akkor egyet – ami a helyezése lehet.

Makacs dolog ez a számmisztika, nem érdemes vitatkozni vele.

 

Természetesen ez mind csak puszta spekuláció, ha bármelyik magyar is a csúcsra ér, azt saját teljesítményének köszönheti.

De azért az óriási ünneplés és örömkönnyek közepette majd lehet, hogy kiszólunk: mi megmondtuk!