Nekik is szurkolhatunk Tokióban: Tóth Krisztián

Sokat vártunk rá, de már csak néhány nap választ el minket a 2020-as (vagy inkább 2021-es) tokiói olimpiától. Az ötkarikás játékok előtt bemutatjuk a magyar esélyeseket, akikért mindenképp szoríthatunk a televízió előtt. Tóth Krisztián, a dzsúdósok reménysége, éremesélyesként utazik a japán fővárosba.

Érmet a picinek! – Tóth Krisztián
Tóth Krisztián másodbálozó lesz Tokióban, 2016-ban már járt az olimpián, mégsem azt nevezi pályafutása csúcsának: egy győzelem után a nyolcaddöntőben mindössze 48 másodpercet követően kapott ippont kínai ellenfelétől.

Mentálisan nem is az volt Tóth legerősebb időszaka, többször is kifakadt a sajtónak a sportolókat nyomó lelki teherről, úgy tűnt, olyan fiatalon még nem tudja ezt elviselni.

Bezzeg most! A versenyző nem győzi hangsúlyozni, hogy olyan mentális erő birtokosa, amelyet korábban soha nem érzett.

Ehhez passzol a stabil szakmai, és méginkább a családi háttér, hiszen néhány napja hivatalosan is bejelentette: feleségével második közös gyermeküket várják.

Mivel lánybabáról van szó, a gyerekszoba valószínűleg rózsaszín lesz, Tóth Krisztián olimpiája viszont lehet akár arany, ezüst vagy bronz is.

A 90 kg-os kategóriában induló dzsúdós idén már Európa- és világbajnokságon is érmet szerzett, reális esélye van, hogy ezt a sorozatot a legrangosabb eseményen is folytassa!

A világranglista harmadik helyezettje nem kertelt, ő is kimondta, hogy csak az érmes szerepléssel lenne elégedett, valószínűleg a legkedvesebb ajándék lenne a tejfakasztóra.