Gyulai Márton 2021 legszínvonalasabb atlétikai viadaláról - VIDEÓ

Új legenda indult útjára! A Gyulai István Memorial az idei év legszínvonalasabb atlétikai Nagydíját varázsolta Székesfehérvárra, olimpiai-, világ- és Európa-bajnokokkal, rengeteg csúccsal, no meg az ötkarikás játékokra hangolódó magyar versenyzőkkel. 

Tikkasztó hőség ide vagy oda, az indulóktól kezdve a szervezőkön át, mindenki izgatottan vágott neki a rangos magyar sporteseménynek.

Repültek a kalapácsok, borultak a gátak, hasítottak a gerelyek, tapsvihar zengett, mindeközben sorban születtek a csúcsok

 tömören így lehetne jellemezni a versenyt, amely a Nemzetközi Atlétikai Szövetség pontozásos rendszere alapján az idei év legszínvonalasabb viadala lett. 

Kozák Luca, a legjobb magyarnak járó trófeávalFotó: Polyák Attila - Origo

De mit gondol a rangos eseményről a névadó fia?

Gyulai Márton képes megszokni, hogy immár tizenegy éve a Gyulai István Memorial - Magyar Atlétikai Nagydíjat szervezi?

Szeretném, ha a Memorial-t nem kellene megszokni!

- mondta elérzékenyülve a fiatal sportdiplomata. A felvezető időszak másra helyezi a fókuszt, ám amikor elkezdődik az esemény előtti sajtótájékoztató, mindig eszembe jut, hogy idén is az édesapámról elnevezett versenynek vágunk neki.

Azt viszont örömmel megszokom, ha ilyen jó versenyek lesznek ezután is!

2017-18 környékén az volt a mottónk, hogy dimenziót váltottunk, de szerintem ez valójában most történt meg.

Tulajdonképpen azt is mondhatnánk, hogy a legenda nem folytatódik, hanem új legenda indul útjára.

Kik dolgoznak azon, hogy a Gyémánt Liga sorozathoz tartozó versenyt minden évben ilyen színvonalon tudjátok megrendezni?

 A sikeres rendezés is sok összetevős. Amikor tizenegy évvel ezelőtt nekivágtunk, Deutsch Péter, Spiriev Attila, és mi ketten a bátyámmal, Gyulai Miklóssal nagyon szerettünk volna egy jó versenyt rendezni.

Mindenki mást tesz hozzá a tudásából, energiáiból. Péter, mint a szervező bizottság elnöke átlátja az egész hátteret, szervezi, vezeti. Ami a pályán történik, az kizárólag Attila érdeme, az ő sikere, mert nem elég tudni azt, hogy a ki a gyors, ki milyen formában van, ide jó szakmai tudás, érzék is szükséges, de

ő a mi mesterszakácsunk, a legjobb felhozatalhoz mindig megtalálja a kiváló hozzávalókat.

Én, Deutsch Balázzsal kiegészülve, az egész esemény megvalósításában veszek részt. 

A kiváló sportdiplomata további gondolatait a videóban találjátok.