Köszönjük a munkáját! – a leggyorsabb edzőváltások

Nevetett egy jót néhány hete a futballtársadalom a Fiorentina csapatán, amely mindössze 20 nap után megvált új edzőjétől, Gennaro Gattusótól. Valóban mókás kis tragikomédia, de közel sem ez a villámsztori a legrövidebb kapcsolat tréner és futballklub között – ezeket gyűjtöttük össze nektek.

5. Swansea City – Mickey Adams

Nem állíthatjuk, hogy sikeresen indult volna Mickey Adams edzői karrierje, aki a Fulhamnél közel két és fél hónapig még csak-csak húzta, a Swansea Citynél azonban már csak 13 nap jutott neki.

1997. október 9. és 22. között gyorsan összehozott három vereséget, a klubvezetés hamar belátta tévedését, a zakókra jött a kalap-kabát.

4. Swansea City – Kevin CullisNem lehetett egyszerű a '90-es évek közepén Swansea-rajongónak lenni. 1996-ban Michael Thompson vette meg a klubot rövid időre, aki első döntéseként mindjárt országos cimboráját, a derék Cullis sporttársat nevezte ki edzőnek.

Apró probléma, hogy az illetőnek akkoriban még nem sok köze volt a focihoz, s az első bajnokiján a komplett együttese nézte hülyének, amikor a csapatkapitányra bízta a taktikai utasításokat. Egy komplett hetet azért dolgozhatott a klubnál.

3. Crystal Palace – Dave BassettSajnos csak nemhivatalos részletek maradtak fenn 1984-ből, amikor Dave Bassett a Wimbledontól igazolt át a Crystal Palacehoz, ám a szerződés aláírása után négy nappal 

átgondolta, mert nem érezte jól magát.

Szívesen meghallgattuk volna azért a klub álláspontját is...

 2. Scunthorpe – Bill LambtonA pletykák szerint a legvadabb tesitanárokat is alulmúlta Bill Lambton. Az angol szakember a hadseregeket megszégyenítő módon készítette fel futballistáit, akik értelemszerűen nem mindig voltak elájulva ettől.

Egy ízben a Leeds Unitednél megtiltotta a cipő viselését edzésen a játékosoknak, akik erre kérték, hogy mutassa meg, hogy lehet úgy labdába rúgni.

Az eredmény az orvosig ugrálás, a futballisták részéről pedig hangos röhögés volt.De a Scunthorpe-nál még kevésbé tolerálták a mezítlábas ámokfutást: három nap és egy sima vereség után küldték el a diktátort.

1. Sopron – László CsabaEgészen hihetetlen, de valójában sorozatunk első két helyezettje is a Matáv Sopronból került ki.2005 őszén Vízer László lett a klub elnöke, aki tizenöt hónap alatt sikeresen elfogyasztott kilenc(!) edzőt a csapatnál.

2006 februárjában valószínűleg minden rekordot megdöntött a gárda, miután Nagy Tamás három napig ülhetett a kispadon (nem volt hajlandó kirúgni Vízer kérésére játékosokat).

Őt követte László Csaba, aki kettő egész napot töltött a Sopronnál. Állítólag a szurkolók még korábban megorroltak rá, mert a Fradi mestereként anno Sopron-ellenes magatartást tanúsított.

Az edzőbörze új szintre emelkedett, egy héten belül három tréner is koptatta a padot, a klub pedig szép lassan csődbement.