Hazatérhet a futball: Anglia - Dánia 2-1 hu.

Egészen hihetetlen, amit Dánia véghez vitt ezen az Eb-n, de a Wembleyben véget ért az utazásuk. Anglia – ha nehezen is –, de érvényesítette a papírformát, és Olaszország ellen felteheti a koronát szereplésére.

It's coming home!hangsúlyozzák hetek óta a futball őshazájában, Angliában, utalva arra, hogy ebben az évben végre elhódítják az Európa-bajnoki trófeát, nem kifelejtve a tényt, hogy a válogatottjuk szinte minden meccsét a Wembleyben játssza.

Kasper Schmeichel a meccs előtti sajtótájékoztatón kicsit kajánkodott is az angolokkal, nem annyira örültek válaszának a szigetországban.

De hogy a futball ne térjen haza, azért nemcsak a sajtóteremben, hanem a pályán is tett a dán csapat, elsősorban Damsgaard, aki brutális szabadrúgással a '92-es csodát reprodukáló Dániát juttatta előnyhöz, az angol együttes első kapott gólja volt az Eb-n – nem akármilyenre sikeredett.

Persze Schmeichel is hozzátette a magáét a „not coming home" projekthez, hiszen több óriási védése is volt, ám ezen az Eb-n arra is felkészülhetett volna, hogy csapattársai is támadják kapuját.

Simon Kjaer-é lett a kontinenstorna 11. öngólja, egészen hihetetlen ütemben termelik a futballisták a balszerencsés (olykor nevetséges) találatokat.

Egyébként remek iramú, izgalmas meccs volt, az angol szurkolóktól kezdve a kommentátorokig szinte extázisban nézte mindenki, de ahogy már megszokhattuk, 90 perc ezúttal sem volt elég a döntéshez.

A plusz félórára elfogyott a fantasztikus menetelést produkáló skandináv csapat, még egy felborításra azért futotta, Sterling eldőlt, mint egy zsák, Kane pedig büntetett.

Legalábbis másodszorra, mert a tizenegyesét még Schmeichel kiütötte, de az angol gólgép az ismétlést már megoldotta. Két meccse még nem hittük, hogy versenyben lesz a gólkirályi címért.

Dánia álomutazása véget ért,Christian Eriksenért messzire szárnyaltak, de a rutinosabban futballozó angol csapat a ráadás alatt már nem adott nekik esélyt.

Így aztán a futball hazatérhet, Anglia 55 év után világverseny döntőjében,vasárnap Olaszországgal csap össze az Európa-bajnoki címért.

Anglia–Dánia 2–1 hu. (Kjaer ög 39', Kane 104'; Damsgaard 30')