Segítőkész sportolók 1.rész

Az átlagember számára már-már felfoghatatlan összegek kerülnek a legjobb sportolók bankszámlájára fizetés gyanánt. A kiváló sportteljesítményen túl pedig sokukban megvan az a szándék, hogy ebből a pénzből támogassák a rászorulókat és a jó ügyeket.

LeBron JamesKülönleges küldetéstudat vezérli az NBA négyszeres bajnokát mind a kosárlabda pályán, mind azon kívül.

Az Akronban született James különös figyelmet fordít szülővárosa fiataljaira.

A LeBron James Family Foundation majdnem 1500 tehetséges, rászoruló diáknak segít a körzetben, hogy megkapják a megfelelő oktatást, mentorprogramot biztosítanak számukra, illetve különböző élményekkel színesítik napjaikat.

Harcol, hogy minél kevesebb éhező gyerek legyen Amerikában, és ha adakozásról van szó, rá mindig lehet számítani.

Serena Williams

A kisebbik Williams nővér több mint 10 alapítványt és segélyszervezetet támogat, ezen felül pedig élharcosa számtalan társadalmi ügynek. Éppen ezért az UNICEF a nagykövetének választotta. Szívügye, hogy az elmaradott afrikai és ázsiai országokban elkezdődjön az oktatási felzárkóztatás.

Már több iskolát is építettek ezeken a helyeken. A teniszpályán tőle látható harcosság jellemzi őt azon kívül is, ezzel pedig rengeteg ember életén segít.

Lewis HamiltonA hétszeres világbajnok Formula 1-es pilóta elkötelezett amellett, hogy a világunkat jobb hellyé kell tenni, éppen ezért élharcosa számtalan ügynek.

Olyannyira elhivatott, hogy a Mercedes-szel csak úgy kötötte meg legújabb, 2023-ig szóló szerződését, hogy a csapattal közös jótékonysági alapítvánnyal támogatják a motorsporton belüli elfogadásra és befogadásra épülő harcot.

A Lewis Hamilton Foundationnel támogatja a környezetszennyezés, az éhezés és az AIDS elleni harcot is. Adományoz kórházaknak és gyermekotthonoknak is, igazi példakép.