Már a négy között a dánok : Csehország - Dánia 1-2

Egy félidőnyi lehengerlő foci elég volt a dán válogatottnak ahhoz, hogy bejusson a labdarúgó Európa-bajnokság legjobb négy csapata közé. Csehország emelt fővel térhet haza, de egy kicsivel koncentráltabb játékkal akár ő is ott lehetett volna a jövő szerdai elődöntőben.

Pár nap híján pontosan 17 évvel ezelőtt, a 2004-es Európa-bajnokságon is a negyeddöntőben találkozott Csehország és Dánia. A csehek „aranygenerációja" 3-0-ra nyerni tudott Jan Koller fejesével és Milan Baros duplájával.

Milyen jól jött volna a 202 centiméter magas Koller az 5. percben, amikor egy szöglet után a csehek elaludtak, és Thomas Delaney üresen fejelhetett druszája, Tomas Vaclik kapujába.

Ez volt az amúgy jól fejelő dánok első kobakkal szerzett gólja a tornán. Nem hiába mondják annyiszor: „Használd a fejed!"

Vagy a lábad... Joakim Maehle és Kasper Dolberg ezt tette. Előbbi káprázatosan tekert külsővel a kapu elé, Dolberg pedig ma is bebizonyította, milyen sokat ér.

Miután Wales ellen kényszerből került a kezdőcsapatba, duplázni tudott, és ma is beköszönt ellenfelének.

Ha Koller és Baros nincs is, van egy Patrik Schick a cseheknél, aki megállíthatatlannak tűnik az idei Európa-bajnokságon.

Második félidőben szerzett találatával utolérte Cristiano Ronaldót a góllövőlista élén, immáron mindketten öt gólosak.

A pillanatnyi „Schicker" azonban elmúlt, amikor a játékvezető 2-1-es dán vezetésnél fújt bele háromszor is a sípjába.

A két ország csodája közül csak Dániáé folytatódik.

Kasper Hjulmand csapata már biztosan ott lesz jövő szerdán a Wembley-ben az elődöntőben, és figyelheti a kilenc órás meccset, hiszen ellenfele az Ukrajna – Anglia találkozó győztese lesz.

Csehország – Dánia 1-2 (Schick 49'; Delaney 5', Dolberg 42')