Angol „jófejség”: Ukrajna - Anglia 0-4

Az eddig gólt sem kapó angol védelem ma is a helyzet magaslatán állt, így nem volt kérdés, hogy Anglia jut az elődöntőbe. Ukrajna próbálkozott, de a második félidőre teljesen elfogyott. Az angolok fejesgólokkal ütötték ki az ukránokat a kontinenstornáról.

Minden út Rómába vezet. Még az angol válogatotté is, amely először utazott el a szigetországból az Európa-bajnokság kezdete óta.

Azonban a „Háromoroszlánosok" azonnal gondoskodtak arról, hogy vissza is térhessenek Londonba. Na, persze nem pihenni, hanem a Wembley-be, a torna „négyesdöntőjére".

A negyedik percben - az eddig három gólos - Raheem Sterling cselezett befelé, majd remekül ugratta ki Harry Kane-t, aki Németország után Ukrajna kapuját is be tudta venni. Álomkezdés. 

Anglia néha-néha belealudt a meccsbe az első félidőben, de mindig a legjobbkor ébredt.

Egy becsúszó láb vagy épp Jordan Pickford kapus odaért minden ukrán próbálkozásnál, így a fehérmezesek 1-0-ás előnyben vonulhattak a szünetre.

A második játékrész elejét megint megnyomta Anglia, elindult a „Luke Show".

 

A Manchester United balhátvédje előbb csapattársának, Harry Maguire-nek ívelt a fejére egy szabadrúgást, majd három perccel később Kane búrájára varázsolta a játékszert, így a 3-0-s eredménnyel el is dőlt minden az 50. percre.

Luke Shaw nem bízta a véletlenre a „futball hazatérését".

Fejben ma jobbak voltak az angolok. Nem csak mentálisan, hanem a szó szoros értelmében is. Jordan Henderson vitte be a kegyelemdöfést Ukrajna számára, aki az 57. percben állt be, a 63. minutumban pedig bebólintotta Mason Mount szögletét Buscsán kapujába.

Ez volt a Liverpool csapatkapitányának az első gólja a válogatottban.

Anglia négy mérkőzés után négy gtalálattal állt, ezt ma megduplázta. Ráadásul öt találkozó után még mindig kapott gól nélkül a csapat.

Vajon kijelenthető, hogy előrelépett a torna legnagyobb esélyesének? 

 Ukrajna – Anglia 0-4 (Kane 4' 50', Maguire 47', Henderson 63')