Elfogyott a tudomány: Svájc - Spanyolország 1-1 tu. (1–3)

Amilyen jól rúgta négy napja a svájci válogatott a tizenegyeseket, úgy remegett meg a futballisták lába a Spanyolország elleni negyeddöntőben. Luis Enrique csapata a lehető legnehezebb úton, újabb futballthriller végén, de bejutott a legjobb négy közé.

Túl kevés komikus gól volt eddig az Eb-n, össze kéne még hozni párat – filozofálhattak a mérkőzés előtt Spanyolország és Svájc futballistái. Hát, ha így akarták, akkor egy szavunk sem lehet, de ahogy az egész kontinenstornán, úgy ezúttal sem dúskáltunk az egyszerű találatokban.

Nemcsak a tévé előtt szurkoló Sergio Ramos, de eltiltása miatt a játékosok kerekasztal-beszélgetéséről, a teljes összecsapásról hiányzott a svájci karmester, Granit Xhaka helyére Denis Zakaria került a csapatba, és konkrétan nyolc percre volt szüksége, hogy bevegye a kaput. Persze a sajátját.

Jordi Alba lövése után az Európa-bajnokság tizedik öngólja is megszületett, kis túlzással előnyben részesítik a labdarúgók nemzetük ketrecét az ellenfelével szemben ezen a nyáron.

Spanyolország az egész meccsen takaréklángon égett, Svájc tíz emberrel a tizenhatosához volt szegezve, így jött az újabb túlóra, a két csapat már hozzászokhatott.

Vakarhatták a fejüket az UEFA illetékesei, amikor a meccs emberén gondolkoztak, hiszen a svájci kapus, Yann Sommer bejelentkezett a címért. Bravúrjaival és hősies védekezéssel büntetőkre mentette a találkozót Petkovic csapata.

Ám a franciák ellen mutatott tizenegyestudomány elfogyott a negyeddöntőre,négy svájci büntetőből mindössze egy találat született, s az igazi hőssé a másik kapus, Unai Simon vált.

Kínnal, keservvel, a lehető legrögösebb úton, de Spanyolország bejutott az elődöntőbe.Eddig tartott a svájci csoda.

 Svájc–Spanyolország 1–1 – tizenegyesek után 1–3 (Shaqiri 68'; Zakaria ög. 8')