Nekik is szurkolhatunk Tokióban: Férfi vízilabda-válogatott

A tokiói olimpiáról is masszív találgatás folyt az elmúlt egy évben, mint lényegében bármelyik rendezvénnyel kapcsolatban a járvány idején. 2020 márciusától szinte mindennapos kérdések: lesz, nem lesz, elhalasztják, nem lesznek nézők, csak nézők indulhatnak rajta, csak ufók nézhetik, és egyéb nehézségek. Sorozatunkban bemutatjuk a kvótás magyarokat, ha lesz olimpia, ha nem lesz.

Hogy a férfi pólosok kijutottak a tornára, az nyilván legkevésbé sem meglepő, de a gárda tokiói kalandja biztosan nem lesz egyszerű. Az elmúlt évtizedekben a magyar közvélemény és szurkolótábor biztosan a vízilabda-válogatott teljesítményére kíváncsi a leginkább, idén pedig két faktor miatt is kiemelten figyeli a csapat szereplését Magyarország.

Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Az egyik tényező mindenképp örömteli, az elmúlt években ugyanis a magyar válogatott a hazai közönség szeme láttára küzdötte vissza magát a világelitbe.

Két rendkívül emlékezetes világversenyen és döntőn van túl a Märcz-legénység, s már a vizes vb fináléjában is megállta a helyét az együttes, a spanyolok elleni Eb-győzelem, az ötméteres párbajjal, Vogel Soma védésével örök életünkre beleivódott az emlékezetünkbe.

Valami hasonlót elnézegetnénk nyáron, ha nem is a Hajós Alfréd Uszodában, hanem egy japán medencében...

De kiemelt figyelem és eredménykényszer kíséri a csapatot Benedek Tibor miatt is!A háromszoros olimpiai bajnok legenda, egykori szövetségi kapitány tavalyi váratlan halála nemcsak a pólótársadalmat, egész Magyarországot megrendítette.

Ám biztosak lehetünk benne, hogy elutazik a fiúk szívében Tokióba, s érte is harcolni fog az a tizenhárom magyar játékos, aki az olimpián hazánkat képviseli majd. Hazánkat és Benedek Tibort.