Elfogyott a halálcsoport: Anglia - Németország 2-0

Sterling és az angol válogatott is ott folytatta, mint a csoportkörben, Kane is megtörte Eb-átkát. A német válogatott az Európa-bajnokságtól, Joachim Löw a Nationalelftől búcsúzott, a halálcsoport elfogyott a nyolcaddöntőkben.

Már a reggel 7 órás híradóban is élőben közvetítették az angol szurkolók korai bemelegítését, akik gyakorlatilag hajnaltól már a Németország elleni Eb-nyolcaddöntőre hangoltak.

A csoportkörrel ellentétben ezúttal a kocsmakirályok közül negyvenezren is bejutottak a Wembleybe, s közülük – a szurkolók szerint – Harry Kane helyett bárki pályára léphetett volna.

Az angol klasszisból ugyanis az Eb-re csupán elméleti gólfelelős vált, az első félidő legnagyobb ziccerét sem tudta értékesíteni. A túloldalon pedig Timo Werner helyzete után szisszenhettünk fel, de sajnos róla is több mém készült idén, mint ahányszor megrezgette a kaput.

Mintha csak egy Chelsea elleni PL-mérkőzés lenne, Jordan Pickford Werner helyzete után Kai Havertz bombáját is kitolta, nagy tapsot kapott az angol publikumtól a kapus.

Az egyre álmosabbá váló második félidőbe hirtelen villámként csapott bele Raheem Sterling találata, Southgate csapatának harmadik Eb-gólját is ő szerezte. Amikor pedig a „clean sheet"-ért – no meg a továbbjutásért – aggódtak az angolok, Thomas Müller hatalmas szívességet tett nekik, óriási ziccerben nem talált kaput.

Bezzeg Harry Kane!A Tottenham támadója bizonyította, hogy mégsem férne be helyette akárki a csapatba, a hajrában csak megszerezte első gólját a viadalon. A fejes mozdulata déja vu érzést kelthetett Manuel Neuerben, Kane lett Anglia Szalai Ádámja.

Látva a tegnapi meccseket, a legvérmesebb német szurkolók még reménykedhettek a hosszabbításban, de Joachim Löw is érezte, hogy ez már a hattyúdal. A német válogatott az Eb-től, a szövetségi kapitány 15 év után a Nationalelf éléről búcsúzik, a halálcsoport elfogyott a nyolcaddöntőkre.

Anglia pedig továbbra is kapott gól nélkül az Európa-bajnokságon, és lehet, hogy ennél már csak könnyebb ellenfelek várnak rá.

 Anglia–Németország 2–0 (Sterling 75', Kane 86')