Osztrák félidei állás: Max Verstappen vs. Lewis Hamilton 1-0

„Hamilton soha nem volt legyőzhetetlen" – nyilatkozta a hétvége folyamán Fernando Alonso egykori csapattársáról. Nagyon úgy tűnik, igaza van, hiszen Max Verstappen idei negyedik sikerét aratta, ismét felülmúlta a regnáló világbajnokot, és megnyerte a dupla osztrák hétvége első fordulóját, a Stájer Nagydíjat.

Hogy őszinte legyek, ez a verseny igazán élvezetes volt – közölte Verstappen a leintést követően, miután 2021 eddigi legdominánsabb sikerét aratta a Red Bullal, olyannyira, hogy még Lewis Hamilton is megjegyezte: ha nem fejlődik a Mercedes, akkor nagy bajban lesznek a szezon hátralévő részében.

A 33-as számú pilótához hasonlóan a nap versenyzőjének választott Charles Leclerc is elégedett lehet, miután saját elmondása szerint élete legjobb F1-es versenyét teljesítette. Ez a szőlő azonban inkább savanyú számára, mint édes, hiszen az első körben koccant barátjával, Pierre Gasly-val, ezután pedig végig kellett egeréssze magát az egész mezőnyön, hogy legalább pontszerző helyen végezhessen. Keserédes érzés ez, hogy őszinte legyek. Egyfelől ez talán az egyik legjobb teljesítményem volt az F1-ben, másfelől el****m

– vélekedett a monacói pilóta.

Míg neki a pohár csak félig van tele szomorúsággal, addig George Russelnek teljesen.Újabb balszerencséje és technikai problémája miatt egy teljesen biztos Williamses pontszerzéstől esett el a kiesésével, így csalódottan közölte a világgal: A versenyzés brutális.

@f1

gutted for george who was on course for his first points with williams in 45 races #f1#sports#cars#austria#heartbreak

♬ Originalton - frankieelicious

Habár az ő hétvégéje kicsit sem mondható tökéletesnek, addig Yuki Tsunodáé igen,hiszen a tizedik helyen zárt a kockás zászló meglengetését követően. Egész hétvégén a régi, F2-es önmagát idézte, a toppon volt, eltekintve a három rajthelyes büntetésétől, amelyet a Mercedes finn versenyzőjének a feltartásáért kapott.

Franz a verseny előtt kioktatott, hogy igyekezzek, és ne kövessek el hibákat ezen a héten. Ezt be is tartottam– mondta boldogan Tsunoda, utalva arra, hogy Franz Tost, az Alpha Tauri csapatfőnöke folyamatosan „póráz alatt tartja" őt Monaco óta.

Teszi ezt olyannyira, hogy Olaszországba költöztette közel a csapat gyárához, „katonás napirendet" kialakítva neki, annak érdekében, hogy abbahagyja a folyamatos hibázást. Nos, egyelőre úgy néz ki, ez beválik...

A vörös bikák testvércsapata mellett az Aston Martin és az Alpine is jó hétvégét zárt.Lance Stroll és Fernando Alonso az első tíz között zárt, Lando Norrisról nem beszélve, aki a Mclarennel együtt ismét a középmezőny legjobbja lett.

Ezt megirigyelve még Mick Schumacher is megnézte azt a bizonyos narancssárga autót, hátha el tud lesni valami furfangot, ami jó lesz neki a jövőben vagy a hétvégén megrendezésre kerülő Osztrák Nagydíjon.

 Stájer Nagydíj 2021 végeredmény (TOP3)

  1. Max Verstappen
  2. Lewis Hamilton 
  3. Valtteri Bottas

Egyéni világbajnokság állása

  1. Max Verstappen (156pt)
  2. Lewis Hamilton (138pt)
  3. Sergio Perez (96pt)

Konstruktőri pontverseny állása

  1. Red Bull (252pt)
  2. Mercedes (212pt)
  3. McLaren (120pt)