Megbosszult hibák: Hollandia - Csehország 0-2

Megszületett az első meglepetés a labdarúgó Európa-bajnokság egyenes kieséses szakaszában, mivel Csehország kihasználta a holland játékosok egyéni hibáit, és továbbjutott a Puskás Arénában rendezett nyolcaddöntőn.

Budapest utcái narancssárgába öltöztek, miután a holland szurkolók elözönlötték a belvárost.

Óriási hangulatban vonultak végig a drukkerek a Puskás Arénáig, amelyben szintén remek atmoszférát teremtettek a cseh szurkolókkal együtt.

 Aki pedig a stadionon kívül ragadt, az a városligeti hivatalos szurkolózónában bulizott hatalmasat. Az „Oranje"-hívek már az Eb-trófea felnagyított mását a magasba is emelték.

Igaz, az első félidőben a Puskás Aréna remek légkörén kívül nem örülhettünk semminek, ami a focipályán zajlott.A második játékrész elején aztán kicsit felpörögtek az események.

Az 52. percben Donyell Malen lépett ki egy az egyben Tomas Vaclik kapujára, de a cseh hálóőr óriási bravúrral védeni tudott. Majd a kontratámadás végén Matthijs de Ligt ért bele kézzel a labdába, amikor Patrik Schick került gólhelyzetbe, a játékvezető pedig a videóbíró segítségével végül kiállította a Juventus hátvédjét.

Ha még nem lett volna elég a hollandoknak de Ligt egyéni hibája, a 68. percben Marteen Stekelenburg is bakizott,Csehország pedig kihasználta a kapus rossz kijövetelét, Tomas Holes fejesgóljával vezetést szerzett.

A 80. percben pedig eldöntötte a továbbjutás sorsát Patrik Schick, ki már a negyedik találatát szerezte a kontinensviadalon.

Igazi „Schickersztori" az övé! Holes ismét nagy szerepet játszott a csehek góljában, ezúttal előkészítőként jeleskedett. Óriási meglepetésre Csehország kiütötte az eddig veretlen Hollandiát az Európa-bajnokságról, és készülhet a Dánia elleni negyeddöntőre.

A rengeteg Budapestre látogató holland szurkolónak eddig tartott a nagy öröm, a csehek hagyhatják el mosollyal az arcukon Magyarország fővárosát. Frank de Boer pedig elkezdheti félteni az állását...

Hollandia – Csehország 0-2 (Holes 68', Schick 80')