Percekre az álomtól: Németország - Magyarország 2-2

Kétszer is vezetett a magyar válogatott Münchenben, s 71 percen keresztül továbbjutásra állt a halálcsoportban, de a német csapat cserejátékosai elnapolták Joachim Löw búcsúját. Véget ért egy nagyszerű utazás...

Minden szempontból irigykedve néztük az Allianz Aréna népét: egyfelől honfitársainkat, akik élőben buzdíthatták a magyar válogatottat Németország ellen, másfelől mindenkit, aki bőrig ázott, az elmúlt napok sivatagi klímája után mi is örültünk volna neki.

Egészen hihetetlen leírni: Marco Rossi csapata a továbbjutásért lépett pályára Münchenben, Németország ellen. 

Egy győzelemmel biztosan a legjobb 16 között láthattuk volna a mieinket – még úgy is, hogy a legértékesebb játékosunk, Szoboszlai Dominik az Eb helyett sikeres töriérettségit ünnepelhetett.

Igaz, egy komoly hiányzóból a németeknek is kijutott, Thomas Müller sérülése miatt Leroy Sané került a Nationalelf kezdőjébe, a Bayern klasszisa csak a második félidő közepétől kapott szerepet.

Sokáig féltünk, hogy a franciák ellen megsérülő Szalai Ádám is Müller sorsára jut,de olyannyira visszatért, hogy 11 percet követően parádésan fejelte Sallai Roland beadását a hálóba.

Az előző csoportmeccsen még ő szédült meg, ezúttal több millió magyar – az örömmámortól.

 

S bizony a magyar válogatott nem roppant össze,ugyanazzal a fantasztikus lelkesedéssel, alázattal futballozott a harmadik csoportmérkőzésén is, mint Portugália és Franciaország ellen. Nem véletlen, hogy Kai Havertz még be sem fejezte gólörömét, már Schäfer Andráson ugrált a teljes csapat!

A magyar válogatott legnehezebb húsz percét azonban nem sikerült kihúzni, a félsérült Müller mellett olyan „gyenge" játékosokat küldött pályára a 15 éves szövetségi kapitányi karrierjét az Eb-n befejező Joachim Löw, mint Musiala, Werner és Goretzka.

Utóbbi játékos egy jól eltalált próbálkozással végül is a németeket lőtte tovább. A magyar válogatott emberfeletti teljesítményt nyújtott, fantasztikus pillanatokkal ajándékozta meg a szurkolókat, a halálcsoportban mindenképp állva halt meg!

Németország – Magyarország 2 – 2 (Havertz 66', Goretzka 84'; Szalai Á. 11', Schäfer 68')