Osztálykülönbség: Szlovákia - Spanyolország 0-5

Spanyolországnak még a kihagyott tizenegyes is belefért, sikerét egy percig nem veszélyeztette semmi. Továbbjutottak, míg a szlovákok a csúfos vereség után búcsúztak a tornától.

Ritkán kezdődik egy nagy világeseményen csoportkörzárás úgy, hogy a spanyolok még nem biztosították be a helyüket a legjobb 16 között, de ma ez volt a helyzet.

Éppen ezért a szurkolók már arról is gondoskodtak, hogy a szállodából a stadionba induló keret óriási buzdítást kapjon.

Ennek megfelelően Spanyolország hatalmas lelkesedéssel rontott neki Szlovákiának, és a 10. percben tizenegyeshez jutott.

A lengyelek elleni találkozón Gerard Moreno kihagyott egy büntetőt, így most Álvaro Morata állt a labda mögé, de ő sem tudott betalálni a tizenegyespontról.

Vagy fordítsuk meg a dolgot, és mondjuk azt, hogy Martin Dúbravka védett nagyot. Lehet, hogy a kihagyott büntetőkről marad majd emlékezetes ez a torna?

Ha nem arról, akkor az öngólokról...

Egészen elképesztő jelenetsort láthattak a nézők a 30. percben, amikor Pablo Sarabia lövése után a labda a felső kapufáról az égbe pattant, majd a lehulló játékszert az előbb még bravúrt bemutató Dúbravka a saját kapujába ütötte.

Nagyszerű lecsapás, röplabdában valószínűleg pontot érő ütés, de ez most csak egy nagy pofont jelentett Szlovákia számára.

Még a szünet előtt a duplájára nőtt Spanyolország előnye, miután az Eb előtt honosított Aymeric Laporte fejelt a szlovák kapuba. A második játékrész elején eldőlt a találkozó. Egy sakk-mattra kijátszott támadás végén Pablo Sarabia is feliratkozott a góllövőlistára.

A vége nagyon sima lett. A spanyolok negyedik góljánál már arra is volt lehetősége a csereként éppen akkor beállt Ferrán Torresnek, hogy rámenjen a szépségre, és sarokkal húzta be a labdát Sarabia középreadása után.

Az utolsó találatnál ismét a saját kapuját vette be Szlovákia. Ez ma nagyon nem ment északi szomszédunknak...

Szlovákia – Spanyolország 0-5 (Dúbravka 30' – öngól, Laporte 45+3', Sarabia 56', F. Torres 67', Kucka 71' - öngól)