Egy fecske nem csinál nyarat: Svédország - Lengyelország 3-2

Svédország a biztos továbbjutása tudatában sem vett vissza a maximális fordulatszámából, és mindent megtett a csoportgyőzelemért. Robert Lewandowski próbálta a hátán cipelni válogatottját, de minden hiába, Lengyelország kiesett.

Hogy miért nem érdemes a svédek edzésén egy gyakorlatban sem veszíteni? Hát az ilyen büntetésekért. Azért, ha nem lenne már biztos a továbbjutás, lehet, hogy egy kicsit komolyabban zajlana a skandinávok tréningje.

Lengyelország a győzelmi kényszertől idegesen kezdett, és már 82. másodperc után hátrányba, ezáltal nagyon nehéz helyzetbe került. Emil Forsberg használta ki a védők tétovaságát, s lőtte ki a hosszú sarkot.

Ebben a szezonban ritkán láttunk olyat, hogy Robert Lewandowski hibázik a kapu előtt.

Most három másodpercen belül kétszer is csak a kapufát találta el az Aranycipős csatár, remek helyzetből. Semmi nem akart összejönni Lengyelországnak.

A második félidő közepéhez közeledve felgyorsultak az események.Előbb a svédekhez visszatérő Kulusevski szólója után ismét Forsberg talált be, megszilárdítva skandinávok előnyét, majd két perccel később Lewandowski szépíteni tudott. A Bayern München csatára a forduló egyik legszebb találatát szerezte.

A találkozó végén a lengyel sztár gondoskodott róla, hogy nagyon izgalmas legyen a végjáték.Egyenlítő gólja után már csak egy találat hiányzott a lengyel továbbjutáshoz.

Ennél többre azonban nem futotta, sőt, a hosszabbítás legvégén Viktor Claesson bevitte az utolsó tust is Lengyelországnak, góljával pedig a svédek csoportelsőként mentek tovább.

 Svédország – Lengyelország 3-2 (Forsberg 2' 59', Claesson 90+4; Lewandowski 61' 84')