Büntetőpárbaj a rangadón: Franciaország - Portugália 2-2

Ronaldo rekordot döntött, Benzema visszatért, mellettük Lahoz játékvezető is főszereplővé lépett elő a Puskás Arénában.

A halálcsoport rangadóján, az öt évvel ezelőtti finálé visszavágóján csak egy dolog volt biztos: a meccs két ivószünetben a Cristiano Ronaldo fémjelezte portugál, és a Paul Pogba vezette francia válogatott nem kólát és sört fog fogyasztani.

A Puskás Arénába kilátogató – többségében magyar – szurkolók egy jegy áráért bokszmeccset és tizenegyespárbajt is láthattak.

Hugo Lloris brutális KO-val kínálta telibe Danilot, így Cristiano Ronaldo pedig megszerezte negyedik gólját az Eb-n, a túloldalon pedig Karim Benzema talált be a mészről, aki hat év után szerzett gólt ismét a francia válogatottban.

A második félidőben a világsztárok gyönyörűen lemásoltak az elsőt, Karim Benzema és Cristiano Ronaldo is betalált – utóbbi tizenegyesből.

A portugál világklasszis 109. válogatott találatát jegyezte, így futballtörténelmi pillanattal ajándékozta meg a Puskás Aréna közönségét, minden idők legeredményesebb válogatott játékosa lett.

A hajrát kissé eltotyogták a csapatok, meglepő módon több tizenegyest sem ítélt a játékvezető. A döntetlennel a franciák jártak jobban, hiszen Ronaldoékra a belgák várnak a legjobb tizenhat között.

Franciaország–Portugália 2–2 (Benzema 45+2', 47'; C. Ronaldo 31', 60)