Záróra

Szerdán véget ér a labdarúgó Európa-bajnokság csoportköre. Hat órától kiderül, hogy a spanyolok és a lengyelek túlélik-e a csoportkört. Este kilenctől pedig a halálcsoportban szurkolhatunk Magyarországnak, hogy Németország ellen kivívja a továbbjutást.

Svédország – Lengyelország 18.00 (Szentpétervár)Ez a csoport eddig nagyon nem úgy alakul, ahogy kommentátor titánunk, Nagy Viktor várta, bár valószínűleg senki nem tippelte ezt a sorrendet két forduló után. A lengyelek eddig nem mutattak meg túl sokat abból a potenciálból, amelyet velük kapcsolatban emlegettek, de még így is maradt esélyük a legjobb 16 közé jutni.

Svédország várja az első helyről az utolsó kört, ráadásul nagyon jó előjelekkel. Védelme eddig kiválóan teljesít, Spanyolország és Szlovákia ellen is kapott gól nélkül hozta le a találkozót.

A támadósorban pedig Alexander Isak brillírozik, bár egyelőre betalálnia még nem sikerült. Végül is, ki ne teljesítene jól, amikor ilyen szemrevaló hölgyek urak buzdítanak?

Szlovákia – Spanyolország 18.00 (Sevilla)

Szlovákia a lengyelek legyőzésével nagyot lépett a továbbjutás felé, de miután kikapott Svédországtól,  könnyen a csoportja utolsó helyén is végezhet, ha kikap a spanyoloktól, és kedvezőtlenül alakulnak az események a másik mérkőzésen.

Egyszerű a képlet, a spanyoloknak nyernie kell a továbbjutáshoz. Itt már nem fér bele a sok kihagyotthelyzet és a pontvesztés. Nagyon hiányzik egy olyan karmester a középpályáról, mint Iniesta vagy Xavi. A tiki-taka jól megy, de a kapu előtt elfogy a kreativitás.

Németország – Magyarország 21.00 (München)A németek a gyenge kezdés után a portugálok ellen  már megmutatták, hogy nagyon komplex csapatot alkotnak.

Hibák még akadtak a gépezetben, de ahogy mondani szokták, a győzelmet nem kell megmagyarázni. Azért egy picit reménykedünk, nem ellenünk áll össze tökéletessé a rendszer.

Kimondani is hidegrázós!A magyar válogatottnak van esélye a továbbjutásra a halálcsoportból. A feladat nem egyszerű, főleg, hogy Németország ellen nem élvezhetjük a hazai pálya és a 65 ezer tomboló magyar szurkoló előnyét.

Portugália – Franciaország 21.00 (Budapest)Szombaton Magyarország rendesen megráncigálta a világbajnok bajszát. Ez legyen most már Portugália problémája, rajta állhat bosszút Kylian Mbappé és a többi francia támadó az elvesztett két pont után.

A portugálok teljesen más arcukat mutatták a németek ellen, mint Budapesten, a magyar válogatottal szemben. A legtöbben azt a Bruno Fernandest támadták, aki teljesen eltűnt a mezőnyben, pedig tőle várták a játék szervezését.

Abban biztosak lehetünk, hogy mindkét csapat maximális hőfokon fog égni, hiszen nem mindegy, hogy továbbjutás esetén melyik ágra kerülnek a válogatottak.