Hozták a kötelezőt a horvátok: Horvátország - Skócia 3-1

Azt már a találkozó előtt lehetett tudni, hogy győzelem kellett mindkét csapatnak a továbbjutáshoz. A horvátok a mérkőzés elejétől kezdve domináltak, és megérdemelten jutottak tovább. Skóciát egyedül az vigasztalhatja, hogy nem zárta szerzett gól nélkül a tornát.

A skót szurkolók 25 évet vártak, hogy újra lássák kedvenceiket a kontinenstornán, ezért minden alkalmat kihasználtak, hogy megmutassák énekhangjukat. Ki tudja, a mai nap után mennyit kell várni a következő szereplésre.

Lehet, hogy jobban is tették, hogy kiénekelték magukat, mert a horvátok úgy léptek pályára, hogy bizony nincs más lehetőség ma este, csak az ő továbbjutásuk.

A 17. percben góllá is érett a fölény, egy tetszetős támadás után Nikola Vlasic pofozta a játékszert a kapuba.  

Skócia sem zárja szerzett gól nélkül ezt az Európa-bajnokságot! A 42. minutumban Callum McGregor talpra ugrasztotta az egész országot, amikor betalált Horvátország kapujába. Óriási pillanat a skót szurkolók számára.

Azonban csak ennyi öröme lehetett a kékmezeseknek, hiszen Luka Modric  a második félidőben egy bődületesen nagy góllal ismét a dalmátokat juttatta előnyhöz, amelyet Ivan Perisic tovább növelt a hajrában.

Horvátország ezzel az eredménnyel a második helyre lépett fel a D-csoportban, és továbbjutott a legjobb 16 közé.

Horvátország – Skócia 3-1 (Vlasic 17', Modric 62', Perisic 77'; McGregor 42')