Szívvel, lélekkel a nyolcaddöntőbe: Oroszország - Dánia 1-4

Dánia győzelemmel zárta a csoportkört, és körbeverés miatt feljött a második helyre a kvartettben. Oroszország leginkább saját magát ejtette ki, miután ma is gólt ajándékozott ellenfelének.

Amit az élet elvesz, azt máskor visszaadja.Dánia megjárta a poklot az első találkozóján, amikor csapatkapitányát, Christian Eriksent a pályán kellett újraéleszteni.

Belgium ellen már sokkal jobb oldalát mutatta a csapat, de csak a vezetést sikerült megszerezni, pontot nem. A mai találkozón viszont már semmi nem tudta megállítani őket.

Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Mikkel Damsgaardnak remekül sikerült a formaidőzítés,hiszen a fiatal szélső a legjobbkor szerezte meg első gólját nagy tornákon.

A második játékrész derekán Oroszország gólt ajándékozott Yussuf Poulsennek, aki ugyan meglepődött a nem várt passzon, de így is könyörtelenül kihasználta lehetőségét.

Artyom Dzjuba tizenegyesével még szépített Oroszország, de utána már nem bírta tartani a sokkal jobban futballozó Dánia sebességét.

A hajrában három perc alatt két gólt is szereztek a dánok Andreas Christensen és Joakim Maehle révén, így Koppenhágában a közönség ollézása közepette jutott tovább a mélyről induló skandináv nemzet.

 Oroszország – Dánia 1-4 (Dzjuba 69'; Damsgaard 38', Poulsen 59', Christensen 67', Maehle 82')