Simább sógorsiker: Ukrajna - Ausztria 0-1

Nem jött a menetrendszerű Yarmolenko, Yaremchuk találat, ez pedig teljesen megzavarta az ukrán csapatot, Ausztria többgólos győzelmet is arathatott volna.

Ugyan Vágási Feri, az ikonikus zene és a hamisítatlan panelház hiányzott, mégis a szó szoros értelmében Szomszédokat figyelhettünk a C-csoport helyosztóján, hiszen Ukrajna és Ausztria találkozott egymással – a román fővárosban, Bukarestben.

Mivel a döntetlennel mindkét csapat leseftelhetett egy továbbjutást, előzetesen félhettünk a lötyögős matinéfocitól, de az osztrák játékosok jó iramot mentek, húsz perc elteltével Baumgartner lépett rá a gólpedálra, Alaba szöglete után.

Elvileg innentől az ukránoknak lett volna sietősebb a dolog, de a sárgamezesek egészen impotens futballt nyújtottak, sógorainkkal ellentétben, akik literszámra alakították ki a helyzeteiket. Arnautovic például annyira félt az újabb túlhevült gólörömétől, hogy inkább ziccerben eltörte a labdát.

Ausztria parádésan, Sevcsenko csapata érthetetlenül futballozott,a korábban villogó Yar-duó, Yaremchuk és Yarmolenko is észrevehetetlen volt.

Forrás: AFP/Marko Djurica

 Így aztán a következő napok történésein izgulhatnak az ukránok, azok döntik el, hogy bekerülnek el a tizenhat közé – ahova az osztrákok megérdemelten jutottak.

Ukrajna–Ausztria 0–1 (Baumgartner 21')