Győzött a foci: Finnország - Belgium 0-2

Belgium focizni jött, de a finnek mindent megtettek, hogy a nézők ma hamar elálmosodjanak. Az északi ország meg sem próbált a három pontért játszani, amit Belgium büntetett, és 100%-osan jutott a legjobb 16 közé.

A belga válogatott a biztos továbbjutás tudatában rendesen átrendezte kezdőcsapatát.Nyolc változtatást is eszközölt Roberto Martinez szövetségi kapitány, azonban még így is bombaerős tizenegy futott ki a kezdőrúgáshoz Kevin De Bruynével, Eden Hazarddal és Romelu Lukakuval.

 A finnek meg sem próbálták kihasználni a valamennyivel is könnyebb körülményeket,

és beparkolták a buszt a kapujuk elé.

Belgium passzolgatott a támadóharmadban, de nem akart mindenáron gólt szerezni. Azonban az látszott, hogy a játékosok, akik erre a meccsre kerültek be a kezdőbe, próbálták bebetonozni oda magukat a kitűnő teljesítményükkel.Ilyen volt Jeremy Doku is, akinek a lövését Lukas Hradecky védte bravúrral az első játékrész végén.

A második félidő hasonló képet festett.Romelu Lukaku sokszor örülhet, hogy nagy lábakon él, de a mai napon nem volt előnyös az 52-es stoplis. Centimétereken múlott, hogy érvényes gólt szerezzen a csatár.

A 74. percben aztán már Hradecky sem tudta megmenteni csapatát a góltól.Sőt, végül róla pattant be a labda a kapuba, így az ő öngóljával vezetett Belgium.

Romelu Lukaku a 81. percben már érvényes találatot is szerzett, ezzel bebiztosítva a győzelmet és a 100%-os teljesítményt a B-csoportban a belgák számára.

A finnek a harmadik helyen zárták a B-csoportot történetük első Európa-bajnokságán, és halványan még él az esélyük a továbbjutásra.

Finnország – Belgium 0-2 (Hradecky 74' – öngól, Lukaku 81')