Betekertek a nyolcaddöntőbe: Észak-Macedónia - Hollandia 0-3

Bár Észak-Macedónia lesgólig és kapufáig is eljutott, a holland válogatott könnyedén érvényesítette a papírformát, és hibátlanul nyerte meg a C-csoportot.

Csapatbusz? Az minek? A holland válogatott játékosai már biztos csoportelsőként fogadták Észak-Macedóniát a Johan Cruyff Arenában, a játékosok pedig – az ország kerékpárkultúráját megvillantva – biciklivel érkeztek a mérkőzésre.

Bár az Oranje hatalmas esélyese volt a mérkőzésnek, sok magyar szurkoló szoríthatott az észak-macedón csapatnak, amelynek keretében egykori és jelenlegi Fradi, Fehérvár, Újpest és Vasas játékosokat is megtalálhattunk.

S szoríthattunk Kovács István játékvezetőnek is,aki a hangzatos neve ellenére bal horgok helyett sárga lapokat osztogatott a meccsen.Zászlós kollegája viszont mintha benézte volna a macedónok lesgólját, egy VAR-szobás konferenciát mindenképp megért volna a dolog...

A földrajzilag vendégek finoman szólva sem zárták szívükbe a sporit, a gyanús lesgól után úgy szerzett vezetést Hollandia, hogy Pandev egy egészen egyértelmű rúgás nyomán a másik tizenhatosnál fetrengett.

Utolsó mérkőzésén így aztán kevés sikerélmény jutott az észak-macedón legendának, inkább a túloldali kapitányról szólt a meccs, a P(énz)SG-t választó Wijnaldum duplázott a második félidőben.

Hollandia megerőltetés nélkül nyerte a csoportját, és önbizalommal duzzadva utazhat Budapestre. Magyar továbbjutás esetén nem bánnánk, ha idáig is biciklivel jönnének. Észak-Macedónia pedig felvette a tipikus 'szimpatikus vesztes'-szerepet a kontinenstornára.

Észak-Macedónia–Hollandia 0–3 (Depay 24', Wijnaldum 51', 58')